Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 68 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: ALTERNATIVNA MEDICINA

ALTERNATIVNA MEDICINA 28 May 2014 10:39 #686

  • valjevac
  • valjevac's Avatar
Аутор: Мелита Хорват
Тиркиз - звездани кристал који олакшава сан и смирује напетост

Осим што одишу фасцинантном природном лепотом, кристали су од давнина познати по позитивном и моћном деловању на људско здравље. У доба када није постојао данашњи облик медицине, кристали су имали велику исцелитељску улогу. Још у древним египатским и грчким цивилизацијама препознати су њихови благотворни учинци на здравље те су коришћени за лечење и ублажавање разних здравствених тегоба. И данас због штетности модерних фармацеутских препарата многи се окрећу кристалотерапији као природном и нешкодљивом начину лечења. Један од најстаријих кристала познатих човечанству је тиркиз. Ово је камен фасцинантне лепоте и снажних позитивних ефеката на тело и ум човека. Назив тиркиз потиче од француске речи Пиерре Туркуоисе, што значи турски камен. Познат је и као звездани камен, зелени камен и срећни камен.

Деловање тиркиза

Овај кристал се од давнина сматра симболом мира и среће. Подстиче радост и срећу, охрабрује, помаже у доношењу одлука те доприноси општем миру и благостању особе која га носи. Успешно отклања тугу и депресију, осигурава добре и мирне снове те помаже у решавању разних конфликтних животних ситуација. Позитивно делује на искреност и снагу пријатељских односа те доприноси складу и разумевању унутар породице. Будући да привлачи новац те јача интуицију и способност процене, препоручљиво га је носити приликом уласка у нове пословне подухвате. Тиркиз се и према фенг схуи принципима користи као лек за побољшање здравља и благостања те за привлачење новца и богатства. Одличан је за лечење простора и постизање позитивне енергије. Непогрешив је избор за дневну и радну собу, јер подиже ниво енергије ових просторија. Погодан је и за спаваћу собу ако у односу партнера постоје несугласице и трзавице. Према традиционалном веровању, његово позитивно дејство је снажније ако је добијен, односно поклоњен, а не купљен. То веровање је очувано до данас па се овај камен врло често бира као поклон младенцима како би им у будућем заједничком животу донео мир, срећу и благостање. Кристалотерапеути сматрају да тиркиз има следећа лековита својства:

јача имунитет
поспешује проток енергије
регулише крвоток
елиминише киселост организма
позитивно делује на способност одлучивања
јача аналитичке способности
ублажава реуматизам и гихт
лечи желудачне и пробавне сметње
помаже код вирусних инфекција
смањује упале и бол
сузбија болести грла и дисајних путева
смирује грчеве
ублажава муцање и неправилан говор
помаже код зубобоље и парадентозе

Симбол моћи и богатства

Због своје лепоте тиркиз је вековима цењен у многим културама. Био је симбол моћи и богатства, а количина тиркиза коју је неко поседовао одређивала је његов положај у друштву. Сматрало се да онај ко носи тиркиз не може бити сиромашан. Персијанци су сматрали да доноси срећу и штити од болести те је у њиховој култури био незаобилазан талисман. У Египту је сматран светим каменом, а коришћен је за израду накита, украшавање намештаја и разних декоративних предмета. Астеци су веровали да је он спој небеске и земаљске ватре. У комбинацији са другим материјалима користили су га за израду штитова, маски и ножева. У старом Риму и Индији је уз додатак одређених супстанци коришћен као лек за многе болести. Арапи су њиме украшавали коње, јер су сматрали да ће овај камен својим моћима заштитити и коња и јахача.

Занимљиво

По свом саставу је фосфат бакра и алуминијума (ЦуАл6 (ПО4) 4 (ОХ) 8.4 Х2О). Најстарије познато подручје експлоатације овог природног драгуља су планина Алимерсај у Персији и Синајско Полуострво у Египту, па се верује да потиче управо с тих подручја. У прошлости није била истражена физичка осетљивост овог камена па се веровало да променом боје предсказује несрећу и смрт. Данас је познато да он осим под утицајем енергије, реагује, односно мења боју и под утицајем температуре, светла, зноја те разних козметичких средстава као што су на пример парфеми. Због велике потражње, тиркиз је први племенити минерал чија је имитација у прошлости израђивана од стакла или емајла. Данас се израђују имитације од керамике, порцелана и пластике.

Чишћење и пуњење

Тиркиз је осетљив на јаку и дуготрајну сунчеву светлост, ударце, падове и огреботине. Ако нагло промени боју нужно га је што пре очистити и напунити. Празни се једном месечно тако да се стави у суву посуду заједно са комадићима хематита. Пуни се покрај горског кристала и бакра.
The administrator has disabled public write access.

ALTERNATIVNA MEDICINA 23 May 2014 20:14 #676

  • valjevac
  • valjevac's Avatar
SURUTKA

Лековита својства сурутке

Правите ли код куће сир, кефир или јогурт и бацате течност која остаје након цеђења? Немојте то више радити, јер је сурутка древни лек који је препоручивао и сам Хипократ. Сматрало се да су Норвежанке дуговале своју прекрасну пут управо овом напитку. Цијењени доктор Пааво Ариола саветовао ју је за дуг и квалитетан живот. Доказ за то је и Олд Тхомас Парр, скромни сељак енглески, који је доживео 152 године. Био је познат по томе што је пио сурутку сваки дан.

Састав и лековитост сурутке

Ова намирница прикладна је за исхрану од зачећа до дубоке старости. Због сличности мајчином млеку може се користити као замена за млеко у исхрани одојчади. Сурутка је у изворном облику течност која садржи мање од 1% беланчевина и преко 93% воде. Главни су јој састојци калијум, натријум, магнезијум, фосфор, гвожђе, цинк, бакар, кобалт, манган, молибден, витамини, вредни ензими и аминокиселине. Сто грама сурутке садржи само 26 калорија, због чега је посебно погодна за мршављење.

Најздравији напитак за болесну јетру

Сурутка је моћан чистији јетре, а чиста јетра кључ је доброг здравља. Ако болујете од било какве болести јетре, редовно пијте сурутку. Садржи бета-лактоглобулин који снабдева организам аминокиселинама званима БЦАА. БЦЦА значајно помажу код узнапредовалих јетрених болести. Стручњаци потврђују да оболелима од цирозе суплементирање са БЦАА помаже да живе дуже и квалитетније. Садржи и алфа-лацталбумин , који обилује есенцијалном аминокиселином триптофаном познатом по регулисању сна и побољшавању расположења. Богат је имуноглобулинима и лизосоми, који јачају имунитет, што је врло корисно код хроничног хепатитиса. Садржи противупални лактоферин , састојак од непроцењиве важности за оне чија је јетра подложна упалама. Пуна је цистеина, потребним телу за производњу глутатиона , антиоксиданса који штити тело од упала и токсина. Клиничке студије показале су да је његова разина јако ниска код оболелих од хепатитиса Ц, што погоршава оштећења јетре. Глутатион је моћан антиоксиданс који помаже и код проблема са штитном жлездом, хроничним упалама, раком, мултиплом склерозом и Паркинсоновом болести. Више информација о глутатион можете пронаћи овде .

За издржљивост и мршављење

Сурутка би требала бити део вашег свакодневног менија ако се интензивно бавите спортом, покушавате смршати, под стресом сте или болујете од тешке болести. Обилује електролитима, одлично хидрира тело, даје више енергије па је пуно прикладнија од штетних енергетских пића . Главна је сировина за производњу протеина, који су неизбежан део исхране сваког спортисте. Омогућава бржи опоравак и раст мишића након вежбања, смањује апетит и подстиче мршављење. Истраживања показују да доприноси и крвожилном здрављу, јер смањује глукозу у крви и крвни притисак. Дебљина, висок притисак, умор и стрес пошасти су модерног живота које значајно можете ублажити редовном конзумацијом сурутке.

лек за пробаву

Сурутка поседује млечну киселину, која смањује прекомеран број гљивица и бактерија у цревима, а њен ниски ПХ подстиче њихов рад. Редовно је конзумирајте код затвора, надутости, грчева, дивертикулитиса и хроничних упала црева. Овај стари народни лек може значајно помоћи код:
хроничног умора и стреса
дебљине и преједања
високог притиска
пада имунитета
желудачних тегоба
болести јетре
кандиде
чишћења организма од токсина

Припрема и примена сурутке

Сурутку можете направити сами од сировог домаћег млека, набавити од локалних произвођача, на тржницама или у продавницама еко хране. Најбоља је козја сурутка, али добра је и кравља. Битно је да је реч о пашним животињама које нису "пумпане" хормонима. У просеку се од 10 литара млека добије један килограм сира и девет литара сурутке. Знате ли колико је то лековитог напитка? У почетку сурутку пијте умерено, јер она има диуретичка својства. Можете је пити трипут дневно по 1,5 децилитар, а постепено ову дозу можете повећати и до литре дневно . Код пробавних сметњи промешајте кашику сурутке у чаши воде и попијте пре сваког оброка. Осим за лечење, сурутку можете користити и за спољну негу коже и косе, у припреми пекарских производа и смоотхиеја те у исхрани домаћих животиња и кућних љубимаца.

Интолеранција на сурутку

Неке особе су алергичне на сурутку. Ако сумњате на алергију, направите једноставни кућни тест интолеранције на ову намирницу. Навечер утрљајте мало сурутке на запешће. Ако вам ујутро кожа буде надражена, ви сте једна од ретких особа алергичних на ову намирницу и не препоручује вам се терапијска примена сурутке.
The administrator has disabled public write access.

ALTERNATIVNA MEDICINA 21 May 2014 19:40 #661

  • valjevac
  • valjevac's Avatar
Тајна здравља је у кори

Због данашњег третирања хране пестицидима, уврежено је мишљење да приликом конзумирања воћа или поврћа, увек треба одстранити кору плода, док сам плод даље обрађујемо и припремимо за оброк. Међутим, мало нас зна да управо кора од воћа и поврћа садржи пуно већу количину витамина него сама унутрашњост плода. Њеним одстрањивањем губи се и богат извор хранљивих материја. Не само то - воће и поврће имају одређену синергију са кором, што значи да ако раздвојимо кору, те такође језгру и стабљику, изгубили смо и потпун интензитет деловања плода.

Гулити или не

Идеја о обавезном гуљењу воћа и поврћа има свакако велике везе са појавом пестицида и глобалном спознајом о њиховом штетном деловању. Од тада су се неке ствари промениле и - најштетнији пестицид ДДТ је забрањен, а људи све више покушавају своје воће и поврће узгајати на природан начин , без пестицида. Но свакако не би било лоше спровести строжу контролу код купованих плодова који имају тању кору, јер је у том случају много већа вероватноћа прскања плода (паразит ће лакше пробити кору брескве неголи наранџе). Ако нисте сигурни да намирница није третирана никаквим хемијским супстанцама, направите следеће. Купљене намирнице ставите у посуду са водом засољена, пустите да одстоје око 30 минута и затим их поново оперите водом. Сада можете бити поприлично сигурни да су евентуални токсини нестали.

Како конзумирати кору

Кору неких врста поврћа и воћа тешко је зажвакати. Међутим, јесте ли знали да се на Новом Зеланду плод кивија једе скупа са кором? А многи становници света једу банане скупа са кором. Ако вам конзумација коре поврћа и воћа представља проблем, можете ју једноставно смиксати у сок заједно са плодом.

БАНАНЕ
Кора банане богата је серотонином, супстанцом која је битна за равнотежу расположења па стога може ублажити депресију. Унутрашњи бели део коре доприноси здрављу зуба, будући да садржи калцијум, калијум и витамин Д.

АНАНАС
Кора ананаса је превише тврда за конзумирање међутим, што ближе прилазите кори то имате више хранљивих материја. Језгро ананаса је богата ензимом бромелаином који помаже код несварене хране заостале у цревима и желуцу. Ако вам је претврда такође ју се може смиксати у сок.
ЈАБУКА
Познато је да је јабука попут ковчега са благом, о чему је говорила и света Хилдегард фон Бинген. Плод јабуке је богат влакнастим материјама, витаминима, минералима и киселинама које помажу у процесу варења. Међутим, кора јабуке садржи 6 пута више витамина него плод јабуке . Кора садржи и пектин - влакно које на себе веже токсине и помаже цревима да избаце остатке сварене хране. Осим тога, кора садржи урсолична киселину која контролише ниво холестерола и шећера у крви, те јача и штити мишиће тела од пропадања. Стога јабуку увек једите с кором за постизање максималних добробити!

АГРУМИ
Кору лимуна, поморанџе или пак мандарине најбоље је јести нарендану уз неко јело, а може се стављати у колаче и пите. Вероватно сте чули и за специјалитет аранцини (кора од наранџе скувана и уваљана у шећер. Уместо белог шећера у овом рецепту можете користити здравију алтернативу - кокосов шећер ).

БУНДЕВА
Бундева има тврђу кору, па ју због практичних разлога одстрањујемо. Међутим статистике су показале да Румуни као нација имају најмање проблема са болестима простате. Узрок томе приписали су народном обичају учесталог конзумирања бундевиних семенки које садрже цинк, веома битан за исправно функционисање простате. Садрже и бета каротен који штити срце и делује антиканцерогено.

КРОМПИР, ШАРГАРЕПА И КРАСТАВЦИ
Поврће - кромпир, шаргарепу, краставце и тиквице - такође можете јести с кором. Кора 1 кромпира садржи дневну потребну количину влакана, калијума, гвожђа и витамина Ц. Стари таоисти (древни кинески мудраци) су живот посматрали кроз равнотежу Иина и Ианга, па је тако било ис храном. Не само да нису гулили шаргарепу већ су сматрали да је права штета скинути кору, јер управо тај део садржи супстанце које су битне за савршену равнотежу Иина и Ианга у организму.

Стога сачувајте кору воћа и поврћа и почастите се нутритивно богатијим и здравијим оброком.

Поделите овај чланак!
Last Edit: 23 May 2014 20:15 by valjevac.
The administrator has disabled public write access.

ALTERNATIVNA MEDICINA 20 May 2014 06:30 #655

  • valjevac
  • valjevac's Avatar
Најздравији мед који убија и најтврдокорније бактерије

Меда пореклом са супротне стране земаљске кугле могао би бити најлековитији мед на свету. Овај изузетно лековити нектар хиљадама је година познат домородачким народима Новог Зеланда, чији су препарати и тоници још и данас актуелни. То је монофлорни мед који пчеле производе из цвећа с манукиног дрвета (лат. Лептоспермум сцопариум ). На Новом Зеланду је истраживачка група са универзитета Уаикато 1981. открила да меда има стабилна, моћна и јединствена антибактеријска својства, која нису присутна ни у једној другој врсти меда.

Помаже када стандардни лекови закажу

Меда познат је по својим изузетним антибактеријским својствима, која се, за разлику од осталих врста меда, не уништавају током разводњавања, излагања сунцу или топлоти. Сматра се да је неколико фактора заслужно за такав учинак: висока концентрација лековитих састојака, низак удео воде, ниска киселост те присуство специјалних лековитих једињења из цветова мануке. У студији урађеној на Универзитету у Сиднеју уништио је готово све типове бактерија које су му биле изложене. Сматра се ефикасним чак и против Х. Пилори - узрока већине чирева на желуцу, Е. Цоли - најчешћег узрока инфицираних рана и Стрептоцоццус пиогенес - узрока болног грла. Британска државна здравствена установа лиценцирала је 2004. његову медицинску употребу у лечењу рана, потврђујући оно што су стари Новозеланђани знали одавно - манука очигледно има чудесна својства. Тој делотворности сведоче и многи корисници којима су у кратком року нестали херпеси, гљивице на ногама, цисте, па чак и тешке инфекције попут декубитуса, сепсе те МРСА-е. Широм интернета можете наћи много одушевљених корисника од којих су се неки спасили и од ампутације удова. Истраживање спроведено на 17.000 људи показало је корист у лечењу хроничног бронхитиса, бронхијалне астме, ринитиса и синуситиса. Меда:

ефикасан је код лакших и тежих инфекција
користи се када антибиотици више не делују
помаже код опекотина
тренутно ублажава бол код рана и њихово зацељивање
најбољи је лек за чиреве

Делује и на супербактерије

Лепота природних лекова је у томе што су у савршеној равнотежи и синергији, за разлику од било чега што је човек створио. Виду је прави пример како традиционални лек може решити проблеме које је створило модерно друштво. Данас, када је све присутнији проблем настајања супербактерија отпорних на антибиотике, манука доноси спасоносно решење без икаквих нуспојава. Има изванредно деловање на цео низ болести и посебно је користан код слабог имунитета. Ову наглашено храњиву намирницу многи рабе иу нези коже и косе, јер интензивно влажи, обнавља и чини видљиво здравијом. Друге тегобе код којих може помоћи меда:

екцем, дерматитис, акне
гљивичне инфекције
упале
астма и алергија
угризи инсеката
осипи и чиреви
анемија
пробавни болести

Како препознати прави меда

Нису сви манука медови направљени једнако. Зависно од сезоне и пореклу, активне материје у њима варирају. Најквалитетнији је онај дивљи из некултивисаних подручја Новог Зеланда. Ради разлучивања медова различитих израда осмишљен је појам УМФ (Уникуе Виду Фацтор) - јединствени манука фактор. То је сертификат који означава да се ради о правом чистом манука меду с активним једињењима.

УМФ фактор :
УМФ фактор / 5-9 з / а одржавање здравља и имунитета
УМФ фактор / 10-14 / прикладан је за лечење лакших болести
УМФ фактор / 15 + / мед највише квалитета и високог антибактеријског деловања и лековитости

Употреба

Код оралне употребе узима се кашичица УМФ манукиног меда три пута дневно, а ако је упала акутна узима се по једна кашика сваки сат. Мануку можете користити као и било који други мед - орално, локално, у нези коже и за кување. Овај мед не смеју користити особе алергичне на пчелиње производе и деца млађа од године дана. Лимунада од манука меда Нарибајте две кашичице ђумбира, исцедите сок ​​једног лимуна, додајте 0,75 л воде и манука меда по жељи. Маска против акни Сваке вечери на захваћена подручја нанесите меда и оставите до јутра. Сваки дан понављајте до побољшања. Ово је корисно и код било каквих других кожних проблема. Маска за хидратацију лица Очистите лице, лагано га навлажите и намажите Мануку. Након 20 минута исперите. Погодно је за све типове коже. Квалитетан дивљи меда с некултивисаних подручја Новог Зеланда можете набавити у Алтернатива Вебсхопу .
Last Edit: 20 May 2014 06:33 by valjevac.
The administrator has disabled public write access.

ALTERNATIVNA MEDICINA 20 May 2014 06:26 #654

  • valjevac
  • valjevac's Avatar
Најздравији мед који убија и најтврдокорније бактерије

Меда пореклом са супротне стране земаљске кугле могао би бити најлековитији мед на свету. Овај изузетно лековити нектар хиљадама је година познат домородачким народима Новог Зеланда, чији су препарати и тоници још и данас актуелни. То је монофлорни мед који пчеле производе из цвећа с манукиног дрвета (лат. Лептоспермум сцопариум ). На Новом Зеланду је истраживачка група са универзитета Уаикато 1981. открила да меда има стабилна, моћна и јединствена антибактеријска својства, која нису присутна ни у једној другој врсти меда.

Помаже када стандардни лекови закажу

Меда познат је по својим изузетним антибактеријским својствима, која се, за разлику од осталих врста меда, не уништавају током разводњавања, излагања сунцу или топлоти. Сматра се да је неколико фактора заслужно за такав учинак: висока концентрација лековитих састојака, низак удео воде, ниска киселост те присуство специјалних лековитих једињења из цветова мануке. У студији урађеној на Универзитету у Сиднеју уништио је готово све типове бактерија које су му биле изложене. Сматра се ефикасним чак и против Х. Пилори - узрока већине чирева на желуцу, Е. Цоли - најчешћег узрока инфицираних рана и Стрептоцоццус пиогенес - узрока болног грла. Британска државна здравствена установа лиценцирала је 2004. његову медицинску употребу у лечењу рана, потврђујући оно што су стари Новозеланђани знали одавно - манука очигледно има чудесна својства. Тој делотворности сведоче и многи корисници којима су у кратком року нестали херпеси, гљивице на ногама, цисте, па чак и тешке инфекције попут декубитуса, сепсе те МРСА-е. Широм интернета можете наћи много одушевљених корисника од којих су се неки спасили и од ампутације удова. Истраживање спроведено на 17.000 људи показало је корист у лечењу хроничног бронхитиса, бронхијалне астме, ринитиса и синуситиса. Меда



ефикасан је код лакших и тежих инфекција
користи се када антибиотици више не делују
помаже код опекотина
тренутно ублажава бол код рана и њихово зацељивање
најбољи је лек за чиреве

Делује и на супербактерије

Лепота природних лекова је у томе што су у савршеној равнотежи и синергији, за разлику од било чега што је човек створио. Виду је прави пример како традиционални лек може решити проблеме које је створило модерно друштво. Данас, када је све присутнији проблем настајања супербактерија отпорних на антибиотике, манука доноси спасоносно решење без икаквих нуспојава. Има изванредно деловање на цео низ болести и посебно је користан код слабог имунитета. Ову наглашено храњиву намирницу многи рабе иу нези коже и косе, јер интензивно влажи, обнавља и чини видљиво здравијом. Друге тегобе код којих може помоћи меда:






екцем, дерматитис, акне
гљивичне инфекције
упале
астма и алергија
угризи инсеката
осипи и чиреви
анемија
пробавни болести

Како препознати прави меда

Нису сви манука медови направљени једнако. Зависно од сезоне и пореклу, активне материје у њима варирају. Најквалитетнији је онај дивљи из некултивисаних подручја Новог Зеланда. Ради разлучивања медова различитих израда осмишљен је појам УМФ (Уникуе Виду Фацтор) - јединствени манука фактор. То је сертификат који означава да се ради о правом чистом манука меду с активним једињењима.






УМФ фактор :
УМФ фактор / 5-9 з / а одржавање здравља и имунитета
УМФ фактор / 10-14 / прикладан је за лечење лакших болести
УМФ фактор / 15 + / мед највише квалитета и високог антибактеријског деловања и лековитости

Употреба

Код оралне употребе узима се кашичица УМФ манукиног меда три пута дневно, а ако је упала акутна узима се по једна кашика сваки сат. Мануку можете користити као и било који други мед - орално, локално, у нези коже и за кување. Овај мед не смеју користити особе алергичне на пчелиње производе и деца млађа од године дана. Лимунада од манука меда Нарибајте две кашичице ђумбира, исцедите сок ​​једног лимуна, додајте 0,75 л воде и манука меда по жељи. Маска против акни Сваке вечери на захваћена подручја нанесите меда и оставите до јутра. Сваки дан понављајте до побољшања. Ово је корисно и код било каквих других кожних проблема. Маска за хидратацију лица Очистите лице, лагано га навлажите и намажите Мануку. Након 20 минута исперите. Погодно је за све типове коже. Квалитетан дивљи меда с некултивисаних подручја Новог Зеланда можете набавити у Алтернатива Вебсхопу .











Маи 19, 2014 у 13:20
Зелим прво да вам казем једно велико ХВАЛА за овакве текстове. Меда користим вец три године. Провела сам три месеца на Н. Зеланду и тамо сам се детаљно упознала са Мануку и њеним благотворним дејством. Моје здравствено стање није најбоље, ради се о раку плуца, али ја сам и после 7 година јос увек ту. Мануку узимам свако јутро (+10), и могу вам реци да са свим проблемима које доноси опака болест, хвала Богу, ни један грип нисам имала. Исто и козметику коју користим је од мануке. Ово сто сте ви написали потпуно је тацно. Сто се тице цене незнатно је скупље него на Н. Зеланду. Добар препарат се некада препознаје и по цени.
Поздрав Мануку и алтернативцима.сун
Ивана Драгица
Маи 19, 2014 у 13:32
Цена је оправдана јер су количине ограничене.
Тања
Маи 19, 2014 у 13:48
У тексту пише да меда помаже код опекотина, акни, па ме занима да ли неко зна или је имао искуства у отклањању старијих стрија (око 20 година су старости) и ожиљака од акни ..
Горан терапеут
Маи 19, 2014 у 14:26
Манука је супер биљка. Стета сто је нема овде :-(
Бранка
Маи 19, 2014 у 14:59
Тања,
Првенствено сам га купила ради болова у желдцу и одкад га једем не пијем више пепторан и ранитал, осећам се одлично.
Меда помаже код акни, ја сам се лично уверила. Лице ми је било пуно акни и ожиљака од акни. Правим маску за лице и користим меда 10 + и одушевљена сам. Лице ми се препородило. Код стрија не верујем да може да помогне.
Игор
Маи 19, 2014 у 17:16
Цим је из Новог Зеланда или Индије, онда мора да је добар. Јер на насим подруцјима немамо ниста добро, а све са стране је одлицно.тхумбс довн
Александра
Маи 19, 2014 у 17:19
Од срца препоруцујем меда. Ја сам га "открила" пре 2год И од тада га редовно конзумирамо. Лети у мањим колицинама зими на дневној бази редовној. Од тада ми не знамо за прехладе, вирусе, бактерије и инфекције.
Моје скромно мисљење је да је тотална глупост користити га за кување. Као ниједан мед па ни манука нису препоручљиви за излагање високим температурама. Цак И у топли напитак када додајете мед он треба да буде благо топао а не вруц или врео. Засто униставати сву доброту онога сто нам природа нуди?
Инаце ја га купујем у локалним продавницама код мене јер увак имају неке попусте или купоне са попустима. Такодје И на Амазону увек мозете пронаци по приступацној цене. Проверено И сертификовано то могу да потврдим из свог искуства са наруцивањем.
Сто се тице проблема са лицем сваки непрерадјени мед даје резултате. Ја лицно мазем мед и кокосово уље наизменицно. Имам 37год И немам за сада никаквих проблема - лице ми је цисто, глатко, И меко на додир.

Најздравији мед који убија и најтврдокорније бактерије.
Last Edit: 03 Jul 2014 16:13 by milovanvulikic.
The administrator has disabled public write access.

ALTERNATIVNA MEDICINA 15 May 2014 08:57 #634

  • valjevac
  • valjevac's Avatar
Сладић

Аутор: Ивана Драгица
Сладић - универзална лековитост скривена у слатком укусу

Ако тражите универзални лек и наишли сте на сладић, потрага је завршена.
Реч је о вишегодишњој биљци, латинског имена Глициррхиза глабра , која нарасте до један метар висине.
Обележавају је гроздасти дугуљасти цветови блиједољубичасте боје.
Листићи су јајолики, дуги 2-4 центиметра, а широки половину своје дужине.
Сладић је познат широм света по свом изузетно слатком корену, који се користи у лечењу дугог списка болести.

Омиљено пиће старих Египћана

Сладић је познат миленијумима. Древни Египћани су га користили као лековито средство, а пронађене су и његове залихе у гробници краља Тута.
Египатски хијероглифи приказују га као популарно мушко пиће.
Његова примена против ћелавости и других болести забележена је још 360. године пре нове ере у Риму.
Јулије Цезар и Александар Велики били су љубитељи сладића.
Модерни бомбоне од сладића датирају из 17. века из Холандије. Холандија је тада била једна од најмоћнијих држава па су њени морнари широм света проширили ову посластицу.
Мјештанима из околице Бамберга у Немачкој сладић је толико значајан да су га давно одредили као симбол на грбу свога краја.

Састав и лековитост сладића

У Сладићу је пронађено на стотине потенцијално лековитих супстанци, укључујући флавоноиде и фитоестрогене.
Активна супстанца у њему је глициризин, који је 50 пута слађи од шећера. Глициризин има бројне лековите ефекте на тело, што чини сладић вредном биљком за многа обољења.
Сладић је јако добра замена за кантарион, јер има бројне антидепресивне састојке.
Сматра се и да због деловања на хормон кортизол појачава отпорност на стрес, због тога га је добро користити током тешких физичких и психичких напора.

Помоћ женама у менопаузи

Сладић и његови препарати врло су благотворни за жене које пролазе кроз менопаузу. Смањују ноћно знојење и валунге до 80% те омогућавају лакши и квалитетнији сан.
Стручњаци сматрају да природни спојеви из сладића опонашају женски хормон естроген, који у том животном периоду опада.
У скоро време сладић би могао бити уведен као сигурна и здрава алтернатива хормонској терапији.
Због свог деловања на кортизол и естроген, сладић смањује производњу тестостерона и до 50%, чиме побољшава стање коже и косе те смањује раст нежељених длачица.
Најбоље га је комбиновати са БОРАЖИНА, јер она такође смањује деловање тестостерона, па заједно чине моћан спој.
Ова биљка садржи и састојак који спречава претварање тестостерона у дихидротестостерон (ДХТ), који има кључну улогу код опадања косе код мушкараца.
Од ње можете приправити и шампон за спречавање опадања косе, тако што ћете је додати у свој омиљени шампон за косу.

Делотворан, но занемарен лек
сладић
Корен сладића је изузетно делотворан, но занемарен лек.
Листа болести и тегоба које лечи је подужа.
Сладић између осталог:
јача имунитет
подиже издржљивост
спречава алергије
делује противупално
уништава бактерије, вирусе и гљивице
ублажава дисајне тегобе
штити од срчаних болести
спречава настанак акни
смањује опадање косе
сузбија болове мишића и зглобова
подиже расположење и смањује депресију
смањује тегобе менопаузе


Рецепт за желудац и грло
Ако патите од желудачних тегоба конзумирајте сладић у облику праха.
Код упале грла жваћите и цуцлајте комад сировог сладића. Код сувог кашља направите ектракт сладића помешану с медом.

Кратковидост
Код кратковидости помешајте кашичицу млевеног корена са једнаким деловима меда и масла маслаца. Пијте два пута дневно са млеком на празан желудац.

Бол у мишићима и зглобовима
За болове у мишићима и зглобовима потопите преко ноћи корен сладића, те ујутро то попијте.

Полицистични јајници
Код полицистичних јајника прелијте пола кашичице сладића и пола кашичице боражине са 1,5 дцл воде, након пет минута процедите. Пијте 3 шољице дневно након оброка, 4-6 недеља.

Паста против опадања косе
Направите пасту од две кашике млевеног корена сладића, четири кашике млека и прстохвата зачина шафрана.
Мажите критична места увече пре спавања и коса би након неколико недеља требала почети да расте. Паста је врло ефикасна у почетним стадијумима ћелавости, убрзаног губитка косе и појаве перути.

Оригинални рецепт за бомбоне од сладића

Састојци
шољица меласе
1 кашичица млевеног корена сладића
1 кашичица млевеног сушеног корена аниса
1 шољица брашна

Припрема
Загрејте меласу па додајте анис и сладић. Умешајте довољно брашна да направите тесто са којим можете радити. Направите бомбоне у облицима какве желите.

Напомена
Дуготрајно узимање сладића не препоручује се особама које пате од високог притиска.
Труднице и дојиље не би требале да користе сладић

Поделите овај чланак!
Last Edit: 20 May 2014 06:09 by valjevac.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.151 seconds
Powered by Kunena Forum ::