Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 10 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Dobro došli u Kunena forum!
Ispričajte nama i našim članovima ko ste, šta vam se sviđa i zašto ste postali član ovog sajta.
Želimo dobrodošlicu svim novim članovima u nadi da ćemo se često viđati!

TOPIC: ПРОТЕСТ 10.МАРТ 2015.ГОДИНЕ

ПРОТЕСТ 10.МАРТ 2015.ГОДИНЕ 10 Mar 2015 18:05 #1462

  • bolen
  • bolen's Avatar
ПРОТЕСТ ВОЈНИХ ПЕНЗИОНЕРА ЗБОГ НЕУСКЛАЂЕНИХ ПЕНЗИЈА

БЕОГРАД – Војни пензионери из неколико удружења данас су протестовали испред Владе Србије тражећи да се што пре нађе решења за усклађивање њихових пензија.

Они су у више наврата упозоравали да су остали ускраћени за повећање пензија од 11,06 одсто које је требало спровести по прописима Републике Србије од 25. јануара 2008. године.

У данашњем протесту су учествовали војни пензионери из Асоцијације пензионисаних припадника Војске Србије, Удружења војних бескућника Србије, Удружења пензионисаних подофицира Србије, као и појединих одбора Удружења војних пензионера Србије.

Војни пензионери поручили су да је око 40.000 њих у неравноправном положају у односу на остале пензионере јер нису добили усклађење пензија по закону.

Представник Асоцијација пензионисаних припадника војске Србије Миле Бјеливук је изјавио да су у контакту са Министарством рада и његовим представницима који су поручили да имају решење за њих и да не треба да протестују.

Он је додао да очекују да им представници ресорног министарства саопште то решење на основу кога ће видети да ли им то одговара.

„Протестујемо и овде смо због неусклађивања војних пензија јер смо једини изузети од тог повећања, тако да смо дискриминисани и ван закона, то је урадила и претходна и ова власт” нагласио је Бјеливук.

Према његовим речима најављено је да ће министар финансија Душан Вујовић решити проблем до краја недеље, „али то обећање до краја недеље се дешавало више пута” рекао је Бјеливук.

„Јуче нам је најављено да министарство финансија треба да реши како ће да усклади војне пензије и да исплати дуг који је огроман, али ми инсистирамо на усклађивању, да почну да нам уплаћују усклађене пензије” подвукао је Бјеливук.

Он је казао, да што се тиче дуга, разговоре ће водити појединачно, сваки војни пензионер преко судова, и да ко жели да опрости држави може то да учини.

Тражимо да нас држава обештети као што је обештетила пензионере који су пензионисани након 1. јануара 2008. године, они су добили право на 11, 06, рекао је војни пензионер из Крагујевца Златко Посавец.

Судови опште надлежности најчешће су стављали тужбе војних пензионера у стање мировања или су доносили различите пресуде, чиме је допринео Врховни касациони суд јер се у неколико ванредних ревизија доносио различита решења и тиме уносио забуну у рад нижих судова, рекли су представници организационог одбора протеста војних пензионера Србије.

Танјуг
објављено: 10/03/2015

ГОВОРИ НА ПРОТЕСТУ:







Last Edit: 11 Mar 2015 12:21 by bolen.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.100 seconds
Powered by Kunena Forum ::