Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 101 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Dobro došli u Kunena forum!
Ispričajte nama i našim članovima ko ste, šta vam se sviđa i zašto ste postali član ovog sajta.
Želimo dobrodošlicu svim novim članovima u nadi da ćemo se često viđati!

TOPIC: ОВО ЈЕ РЕЗУЛТАТ ЗАЈЕДНИЧКОГ ДЕЛОВАЊА БЕЗ ПРЕДСЕДНИКА УВПС

ОВО ЈЕ РЕЗУЛТАТ ЗАЈЕДНИЧКОГ ДЕЛОВАЊА БЕЗ ПРЕДСЕДНИКА УВПС 10 Feb 2015 15:05 #1383

  • milovanvulikic
  • milovanvulikic's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 13
  • Thank you received: 150
  • Karma: 11
Без прејудицирања крајњег исхода за остваривање наших права, ипак можемо констатовати да ово преставља извесан успех, мислимо да би резултат бијо знатно бољи да нам се прикључило,ако баш није хтело да стане на чело,УВПС. Да ствар буде још гора господин Драгањац шета по Србији и преноси неистине називајући нас неформалном групом а општинским организацијама УВПС прети и забрањује да нам се прикључе.
Одмах да истакнем да нам господин Драгањац није потребан и ми њега не прихватамо а сви остали чланови УВПС, као и Гр. и Оп. одбори добро дошли. Ми нисмо против УВПС него смо против Драгањца коме су сва врата затворена те стога преко свог сајта шаље писма на које му скоро нико и не одговара(ако их уопште шаље).

Ево у прилогу, допис колеге Новковића председника ове заједничке групе, договорено на заједничком састанку и одговарајуће реакције Министарства за рад(Одговор можете прочитати и на почетној страни сајта)

Допис колеге Новковића

Поштовани,
Молим Вас да овај мејл буде прослеђен државном секретару у Министарству Одбране, господину Зорану Ђорђевићу.

Поштовани господине Ђорђевићу,
Захваљујемо Вам на ангажовању у организацији састанка групе војних пензионера са представницима Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства Правде и Министарства финансија као и представника из Министарства одбране.
Такође се захваљујемо генералу Лацковић Драгославу на подршци и коректном односу који је испољио на састанку.

Верујемо да сте извештени о току састанака а пошто сте ви преузели улогу координатора, дужни смо да и вас упознамо са нашим одговором на Службену белешку, који се налази у прилогу овог мејла, а исти смо упутили и државном секретару, господину Станковић Неговану.
Иако је позив био упућен и Министарству финансија, њихов представник се није појавио на истом.
Као што и у самом извештају пише, нисмо задовољни постигнутим и сматрамо да се намерно одуговлачи са решењем овог проблема и уколико у неком разумном краћем року, не добијемо одговор од Владе, мораћемо предузети даље кораке у циљу решавања нашег неправедно ускраћеног права.
С поштовањем
Фацебоок група: Војни пензионери Србије,
УППВС ГО НИШ и АППВС


ВОЈНИ ПЕНЗИОНЕРИ СРБИЈЕ ФБ,
УППВС ГО НИШ И АППВС

Поштовани,

У вези са проблемом остваривања права војних пензионера на ванредно усклађивање војних пензија за 11, 06%, од 1. јануара 2008. године, одржан је састанак у овом министарству са вашим представницима 30. јануара 2015. године.

Тада су изнети и конкретни захтеви и предлози војних пензионера за решавање наведног проблема, које занивају на одлукама највиших судских инстанци.
Имајући у виду да проблем превазилази надлежност једног министарства, у овом случају Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, закључено је, да је неопходно о конкретним захтевима и предлозима Удружења војних пензионера, да се обавести Председник Владе и министар финансија.

У складу са договореним, обавештавамо вас, да је ово министарство 9.фебруара 2015. године, упутило дописе кабинетима:
Председника Владе, министра финансија и министра одбране, а са циљем заузимања става о начину решавања наведеног проблема.

Напомињемо, да ћете благовремено бити обавештени о свим ставовима.


Komentar

Zahvalnost Đorđevicu je na svom mestuj, neznam ko ce to da posalje?
Međutim, ono sto je napisao sekretar za pennzijsko-invalidsko osiguranje mi malo lici na vrzino kolo.Ma da je, mozda, dobro neka se sluzbeno sa problemom upooznaju svi nadlezni odragni, ali je dobro rekao Novkovic, zahvaljujuci gospodinu Đorđevicu, ako se u razumnom roku nista ne preduzme moracemo preduzetiu daljee korake u cilju resavanja nepravedno uskracenog prava. S pošptovanjem, ivrade


С поштовањем,
Сектор за пензијско и инвалидско осигурање
Last Edit: 10 Feb 2015 20:07 by milovanvulikic.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Бранислав
Time to create page: 0.099 seconds
Powered by Kunena Forum ::