Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 10 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Dobro došli u Kunena forum!
Ispričajte nama i našim članovima ko ste, šta vam se sviđa i zašto ste postali član ovog sajta.
Želimo dobrodošlicu svim novim članovima u nadi da ćemo se često viđati!

TOPIC: ODGOVORI POSLANIKA KRSTIMIRA PANTICA NA PITANJA KVP

ODGOVORI POSLANIKA KRSTIMIRA PANTICA NA PITANJA KVP 30 Sep 2014 16:34 #1052

  • zlatkoposavec
  • zlatkoposavec's Avatar
  • OFFLINE
  • Ekspert
  • Posts: 156
  • Thank you received: 234
  • Karma: 15
Dopis GO UPPS Nis je savetnik Predsednice Narodne skupstine Srbije uputio na pravu adresu, dakle Skupstinskom odboru nadleznom za ovu problematiku. Samim tim mozemo biti zadovoljni efektom Protesta upozorenja u Nisu. Ovo bi trebao biti obrazac za sva vojnopenzionerska udruzenja, kako se na praktican i delotvoran nacin odredjeni problem inicira u institucijama drzave. Jos jednom zelim izraziti zahvalnost na hrabrom i delotvornom potezu GO UPPS Nis i njegovom predsedniku g. Petkovicu, kao i nasem clanu i clanu GO UPPS Nis Dragisi Davkovskom.
Attachments:
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: milovanvulikic

ODGOVORI POSLANIKA KRSTIMIRA PANTICA NA PITANJA KVP 26 Sep 2014 16:10 #1044

  • zlatkoposavec
  • zlatkoposavec's Avatar
  • OFFLINE
  • Ekspert
  • Posts: 156
  • Thank you received: 234
  • Karma: 15
Krstimir Pantić
Poslanička grupa Srpska napredna stranka
Pitanja postavljenja ovom poslaniku/ci:

Pitanje postavio/la: Dragoslav Ivanović, 08.09.2014.
Nezakoniti način isplate penzija bivšim vojnim penzionerima
Da li je moguće da već sedam godina bivši vojni penzioneri primaju penzije na nezakoniti način i to umanjene za 11,06% a da poslanici i Vi lično ne znate to? Da li znate da ima oko 50.000 tužbi po sudovima širom Srbije sa istim zahtevom da se to pitanje reši? Da li se i jedan poslanik zainteresovao da pročita šta pišu sudije u tim Presudama i Rešenjima, to nije kriminal, to je više od kriminala, to zdarv razum ne može da prihvati kao normalno.
Posebno bi Vas zamolio da pročitate Reviziju VKSS rev.260/2013 od 17.10.2013. godine, ona je kruna posrnuća srpskog pravosuđa.Potrebno je svim penzionerima Republike Srbije koji imaju rešenja o penzionisanju doneta po vojnim propisima prevesti na Rešenja po propisima republike Srbije , tako da imaju lične bodove.Prevođenje rešenja se mora izvršiti na dan zatečenog stanja, tako da sa tim rešenjima bivši vojni penzioneri budu stavljeni u istu pravnu ravan sa ostalim penzionerima Republike Srbije.

Odgovor
Postovani gospodine Ivanovic,
Ja sam vec razgovarao sa Vasim kolegama, vojnim penzionerima, u petak 05.09.2014. godine i oni su mi kazali sa kojim se sve problemima suocavate da bi ste ostvarili svoja prava. Takodje sam upoznat i da je za sutra u Nisu zakazan protest. Dobio sam od Vasih kolega i sudske odluke a razgovarao sam i sa ministrom Nikolom Selakovic.
Bojim se da je problem veci nego sto sam ja mislio (rec je o velikoj sumi novca, oko 2.500.000.000 dinara i razlicitim odlukama pojedinih sudova od kojih neke odluke idu u korist vojnih penzionera, a neke su protiv) i da ce ovo pitanje morati da resava Vlada Republike Srbije. Licno sam obavestio i predsednika vlade o ovome a dostavicu mu i materijal koji sam dobio.
U svakom slucaju, javicu Vam se cim budem imao nove informacije.
Srdacan pozdrav,
Pantic Krstimir

Pitanje postavio/la: Mirko Silbaški, 27.08.2014.
Prinadležnosti vojnih penzionera
"Војни пензионери Србије више од шест година не могу да остваре законом утврђено право о ванредном усклађивању пензија за 11,06%. То право им је у два наврата признато одлукама Уставног суда Србије и пресудом Управног суда Србије, а потом је то право признао решењем и Врховни касациони суд.
Можете ли утицати да се ове одлуке судских органа спроведу у живот."

Odgovor
Postovani gospodine Silbaski,
Kao narodni poslanik imam obavezu da postujem i da pozivam na postovanje zakona i sudskih odluka i gradjane i drzavne funkcionere, bez obzira da li nam se svidjaju ili ne.
Vec danas cu razgovarati sa ministrom Nikolom Selakovicem o ovoj temi i nadam se, poznajuci ga, da ce i on sa svoje strane uciniti sve da se ispostuju odluke nadleznih organa.
U svakom slucaju, ako se ukaze potreba, kao narodni poslanik imam mogucnost da postavim i poslanicko pitanje (utorkom i cetvrtkom) i zatrazim od vlade i nadleznog ministarstva objasnjenje zasto se ne sprovode sudske odluke, sa konkretnim primerom.
Krajem meseca ce u skupstinskoj proceduri biti i rebalans budzeta za 2014.godinu, sumnjam da ce biti moguce da se i taj budzetski izdatak predvidi ali cu insistirati i zatraziti razgovor sa ministrom finansija kako bi se budzetom za 2015. godinu planiralo uskladjivanje vojnih penzija.
Iskreno se nadam da cu vrlo brzo imati dobre vesti za Vas. U svakom slucaju, kada budete imali vremena bice mi drago da se sa Vama upoznam i popricam u zgradi Narodne skupstine.
Srdacan pozdrav,
Krstimir Pantic

Ovo su odradili nase kolege iz grupe Vojni penzioneri Srbije na FB, Mirko Silbaski i Mile Bjelivuk koji su bili na razgovoru kod poslanika Krstimira Pantica! Zašto UVPS nije uradio tako nesto za nas?

U tom kontekstu ogromne čestitke kolegi Mirku i Miletu, a ukoliko je to stavljeno na sajt UVPS kako imamo informaciju, posebno osećam zadovoljstvo i ispunjenost jer smo ovim dokazali i pokazali koliko smo pravi borci za sve nas u odnosu na njih, SVAKA NAM ČAST !!!!

www.otvoreniparlament.rs/kontakt-sa-posl...ima/krstimir-pantic/
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: milovanvulikic
Time to create page: 0.102 seconds
Powered by Kunena Forum ::