Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 92 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Dobro došli u Kunena forum!
Ispričajte nama i našim članovima ko ste, šta vam se sviđa i zašto ste postali član ovog sajta.
Želimo dobrodošlicu svim novim članovima u nadi da ćemo se često viđati!

TOPIC: NARODNI POSLANIK PRIMIO VOJNE PENZIONERE

NARODNI POSLANIK PRIMIO VOJNE PENZIONERE 07 Sep 2014 18:10 #963

  • miroslavmatic
  • miroslavmatic's Avatar
Ovaj prijem kod narodnog poslanika u vezi sedmogodišnjeg problema nas vojnih penzionera ulazi u istoriju. Bravo za kolege što su upoznale narodnog poslanika sa našim problemom i uručili mu materijalne dokaze. Poslanik je sa pažnjom i razumevanjem saslušao naše kolege. Ovo je lepo, otvarajuu se vrata i za sledeće prijjeme to je sigurno.

Od radovanja do razočarenja mali korak. Reče poslanik, ministar pravde kaže ne zna šta da radi sa vojnim penzionerima, prazna kasa. Drugo upoznaće on premijera sa ovim našim problemom. Ministar pravde dve godine u ovoj vladi ne razmišlja o Ustavu i zakonu po kojem je nama priznato pravo na vanredno usklađivanje penzija već o praznoj kasi. Drugo, reče poslanik o ovome upoznaće premijera. Ne reče da li će ga upoznati pre puta u Kinu ili po povratku.
Ustav, ustavne odluke i presude Upravnog suda se ne pitaju i poštuju. Država i državni organi ćute čekaju da se premijer oglasi. Mi mali čekamo sunce da se premijer oglasi. Nedavno se oglasio i rekao neki penzioneri misle da je država krava muzara pa uzimaj koliko hoćeš. Poštovanje Ustava od vlade i sudova ćini pravnu državu. Premijer nije država ali državni organi svojim radom ili neradom ograničavaju i uskraćuju ljudska i manjinska prava vojni penzinera.Ograničavaju pravno i mirno uživanje stečene imovine-penzije. Presuda Upravnog suda je obavezujućća za sve kako za stranke u sporu tako isto i za sud koji je doneo odluku kao i za državni organ ministarstvoo za rad koji po čl.211 Zakona o PIO vrši kontrolu nadzora i zakonitosti rada RF PIO.
Vlada i njeni organi pa i sud odugovlače sa izvršenjem presuda Upravnog suda pa su se stekli uslovi za podnošenje Ustavnih žalbi Ustavnom sudu. Podnošenje Ustavnih žalbi se ne sme propustiti. Početkom 2013.godine propuštenajezakonska mogućnost podnošenja Ustavnih žalbi zbog prekoračenja roka Upravnog suda.
Upravni sud i dalje će donositi ove presude. One su po članu 145.Ustava obaveujuće za sve. Ima nade neko će dočekati, pokolenja svakako.
The administrator has disabled public write access.

NARODNI POSLANIK PRIMIO VOJNE PENZIONERE 05 Sep 2014 13:43 #945

  • zlatkoposavec
  • zlatkoposavec's Avatar
  • OFFLINE
  • Ekspert
  • Posts: 156
  • Thank you received: 234
  • Karma: 15
Sve se moze kad se hoce. Mogla su dva "neformalna" vojna penzionera da obezbede da ih primi na razgovor narodni poslanik, a "reprezentativni" predsednik UVPS, poslanik K. Arsenovic i drugi iz GO UVPS vise od 6 godina ne mogu da obezbede da ih primi npr. prvi potpredsednik Vlade, predsednik Vlade ili Narodne skupstine. Zalosno i jadno!
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: miroslavmatic

NARODNI POSLANIK PRIMIO VOJNE PENZIONERE 05 Sep 2014 13:01 #943

  • zlatkoposavec
  • zlatkoposavec's Avatar
  • OFFLINE
  • Ekspert
  • Posts: 156
  • Thank you received: 234
  • Karma: 15
Prenosim integralni tekst informacije dobijene od Bjelivuk Mileta iz zatvorene grupe Vojni penzioneri Srbije na FB. Dana 05.09.2014. godine narodni poslanik Krastimir Pantic primio je vojne penzionere (iz navedene zatvorene grupe) Mirka Silbaskog i Mileta Bjelivuka na razgovor. O tom razgovoru Mile je objavio sledece:

Postovane kolege, danas smo kolega Mirko Sibalski i ja primljeni u Domu Narodne Skupstine Srbije kod narodnog poslanika Krstimira Pantica, kome smo ukratko objasnili nas problem u vezi 11.06%, predali mu potrebnu dokumentaciju, stav US, Stav VKSS po reviziji Apelacionog suda iz N.Sada, Presudu Upravnog suda i Poziv za Protest upozorenja u Nisu. Poslanik Pantic je s puno razumevanja saslusao nase obrazlozenje, slozio se s cinjenicom da nam je uskraceno pravo, ali je i istakao da je Ministar pravde rekao da ne zna sta da radi s tim nasim problemom, jer je kasa prazna. Kazali smo poslaniku Panticu da sugerise ministru pravde da dodje na protest u Nisu, a poslanik nam je obecao da ce svu nasu dokumentacuiju pretociti u poslanicki sazetak i uputiti premijeru Vucicu. Toliko o tome, a ja jos uvek cekam trojku ili cetvorku iz Beograda da mi se pridruzi da kolima, solidarno snoseci troskove, odemo na protest u Nis. Nije valjda da niko nece ici, e pa ja hocu, ovako ili onako!
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: miroslavmatic
Time to create page: 0.585 seconds
Powered by Kunena Forum ::