Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 19 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Dobro došli u Kunena forum!
Ispričajte nama i našim članovima ko ste, šta vam se sviđa i zašto ste postali član ovog sajta.
Želimo dobrodošlicu svim novim članovima u nadi da ćemo se često viđati!

TOPIC: PRESUDA UPRAVNOG SUDA 11,06%

PRESUDA UPRAVNOG SUDA 11,06% 03 Apr 2014 13:15 #398

  • zlatkoposavec
  • zlatkoposavec's Avatar
  • OFFLINE
  • Ekspert
  • Posts: 156
  • Thank you received: 234
  • Karma: 15
Kolege, ukoliko ste pazljivo citali tri ovde objavljene presude Upravnog suda mogli ste uociti da je jedna doneta u izvrsavanju Odluke Ustavnog suda po ustavnoj zalbi, a dve po tuzbi Upravnom sudu. Kod te dve presude, dakle, KVP nisu dosli do podnosenja ustavne zalbe, vec je Upravni sud pri odlucivanju po njihovim tuzbama primenio pravne stavove iznete u odlukama Ustavnog suda iz decembra 2013. g. Takvo postupanje je propisano Ustavom i Zakonom o ustavnom sudu,
ОБАВЕЗНОСТ ПРЕСУДА ДОНЕСЕНИХ У УПРАВНОМ СПОРУ
Начело обавезности пресуда донесених у управним споровима утврђена је у чл. 7. ЗУС-а, као једно од значајних начела управног спора, које је ближе разрађено у одредбама чл.69.-72. и чл.75. ст. 2.-3. ЗУС-а. Обавезност пресуда односи се како на странке у управном спору, тако и на трећа лица и државне органе, па и суд који је пресуду донео и има велики значај у систему судске контроле законитости управних аката.
Sire pogledajte u mojoj objavi POSTUPANJE UPRAVNIH ORGANA od 19.01.14. koju imate u datoteci. Bice vam jasnije sta moze dalje da se desava-ocekuje.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: milovanvulikic

PRESUDA UPRAVNOG SUDA 11,06% 03 Apr 2014 10:29 #397

  • gile
  • gile's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior
  • Posts: 61
  • Thank you received: 103
  • Karma: 9
POŠTOVANE KOLEGE uvidom u sve tri presude moj stav je sledeći :

• PRESUDE su po meni VELIKI KORAK NAPRED, pre svega zbog toga što kod nas je prestao PREKID i zastoj sudkih postupaka. Došlo je do STOPIRANJA svega i sudije su zbunjeni, posebno što su prekide vršili na osnovu ČEKANJA presude Upranvog suda (koju su očekivali da bude kao prva negativna ili sa nekim upućivanjem na neko sporno pitanje. Sada toga nema posebno što su ugrađeni stavovi Ustavnog suda sa svih TRI odluka kao i odredbe čl. 7. 166., 171. Ustava i čl. 104. Zakona o Ustavu a on je veoma bitan zbog RF PIO. Stav ovde jeste da presude daju 97% uspeha i samo treba sačekati rešenje RF PIO. Iz tih razloga sam i predložio da se permanentno treba pratiti razvoj dogadjaja kod kolega koji su i dobili te presude jer isti moraju pod HITNO da podnose na osnovu ove presude i rešenja RF kojim mu se priznaje pravo da TRAŽE isplatu za ceo period od 01.01.2008. do dana zahteva sa zakonskom zateznom kamatom. Treba SAČEKATI rešenje RF jer ima tu još neizvesnosti šta će i kako će odlučiti RF (ne RF već vlada ). Da li će ova presuda važiti samo za tog tužioca ili za sve nas ???

Bilo je reči oko rešavanje putem Zakona o JAVNOM dugu, koji je bio u skupštinskoj proceduri DVA puta ali je POVUČEN jer je proglašen za NASILJE nad SUDSTVOM. Ukoliko se taj zakon predloži PARNIČNI postupci će sigurno biti rešavani svojim sudskim tokom sa VELIKIM pritiskom od strane tuženika i sudije da se PRIHVATI van parnično poravnjanje kojim će tužilac morati da se odrekne zakonske kamate pod uslovom da se u roku od 8 dana izvrši isplata glavnice i svi troškovi......DUG ostalim kolegama koji nisu tužili kao i ovi 12.000 za mali dug - biće ISPLAĆIVAN u narednih 5-7 godina - jednom u godini kada Vlada odredi . Ovaj Zakon je prihvatljiv jer tu planiraju da ugrade i MALI dug OD 2004.-2007.

Druga varijanta je da se donese UREDBA kojom će se izvršiti PRESEK od kada će se isplaćivati uskladjena penzija za 11,06% a dugovanje do tog adatuma ostati da se rešava sudskim putem za one koji su tužili a oni koji NISU TUŽILI ostati kratkih rukava. Sem ukoliko se advokati ne založe I POČNU DA PODNOSE nove TUŽBE za sve te kolege na osnovu toga što se UREDBOM ili ZAKONOM smatra da je država priznala dug a onda nema ZASTAREVANJA i moraju prihvatati tužbe kao osnovane a ukoliko toga ne bude onda se mora TUŽITI na osnovu čl. 209. Zakona o OO (bogaćenja) koji zastareva za 10 godina. Stvar je samo u tome koliko će naše kolege biti informisani i upoznati sa svojim pravima i koliko će njih prihvatiti da to ostvare preko advokata a ne sami jer i ovaj dug je pokazao DA NIJE BILO NJIH MI NIŠTA NE BI OSTVARILI bez obzira koliko ima nas zavidnih i zlonamernih prema njima.

NEMOJTE SVOJE KOLEGE, KOMŠIJE i PRIJATELJE MNOGO DA UBEDJUJETE REČIMA dajte im MATERIJALNE DOKAZE - NAPLAĆENIH PRESUDA - tada će vam verovati i ODLUČĆITI se da tuže - pozdravljam vas i srećna vam borba bila , čujemo se kasnije !!!!
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: milovanvulikic

PRESUDA UPRAVNOG SUDA 11,06% 02 Apr 2014 08:08 #392

  • milovanvulikic
  • milovanvulikic's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 13
  • Thank you received: 150
  • Karma: 11
U prilogu SU TRI presude Upravnog suda po kojima je konacno postupljeno po Odluci Ustavnog suda Srbije i dato pravo KVP na povecanje penzija za 11,06%. da li ove presude daju mogucnost nekog drugog tumacenja videcemo.
Attachments:
Last Edit: 02 Apr 2014 18:39 by zlatkoposavec.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.109 seconds
Powered by Kunena Forum ::