Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 15 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Dobro došli u Kunena forum!
Ispričajte nama i našim članovima ko ste, šta vam se sviđa i zašto ste postali član ovog sajta.
Želimo dobrodošlicu svim novim članovima u nadi da ćemo se često viđati!

TOPIC: Основан опозициони политички блок „Метла”

Основан опозициони политички блок „Метла” 03 Nov 2019 16:38 #2318

недеља, 03.11.2019. у 15:31

У Београду је данас основан опозициони политички покрет „Метла 2020” а председник Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић, на чију иницијативу је формиран тај блок, оценио је да је метла потребна да се Србија „очисти од партијске државе, корупције и смене једних те истих људи на власти”.

Јовановић је на оснивачкој конвенцији у центру Сава, оценио да се Србија данас „вратила у комунистичко време када је партија одлучивала о свему” и да је ;зато важна промена изборног система и смањење снаге политичких партија.

„Да бирамо људе по имену и презимену, па нећемо ;у парламенту имати Маријана Ристичевића. Да убијемо снагу странака које су се ;претвориле у мале окупационе војске. Зато Метла, јер данас у овој земљи све ;зависи од странке на власти, као у време комунизма”, рекао је лидер ДСС.

Говорећи о Косову, Јовановић је поновио ;став да би разграничење „отворило пут Великој Албанији”.

„Ако предате Косово, сутра ћете се борити за Рашку. И тако би на крају завршили на Београдском пашалуку”, оценио је Јовановић, преноси Бета.

Професор ФОН-а и председник Групе за препород Србије (ГЕПС) Јован Филиповић позвао је младе људе да се укључе у политику, ;истакавши да није циљ да оде данашња власт да би се вратила бивша.

Филиповић, који ће убудуће бити копредседник покрета „МЕТЛА 2020”, оценио је да у Србији влада „политички снобизам усвајања политика наших непријатеља”.

„Ми смо за Европу суверених држава, а не за ову Европу која нестаје”, навео је Филиповић.

Председник Војног синдиката Србије Новица Антић, који ће такође убудуће бити копредседник покрета, оценио је да грађани „већ 30 година гледају исте људе на власти”.

„Србија дуго није чишћена, зато је потребна метла ;да је добро очисти”, казао је Антић.

Председница Удружења „Тим за живот” Злата Ђерић ;оценила је да Србијом владају ријалити програми и да зато данас грађани не ;разликују стварност од фикције.

„Морамо да осоколимо младе да остану, узму метлу ;и почисте Србију. Овде припадамо и ако одемо из Србије, свуда у свету бићемо странци”, ;додала је Злата Ђерић.

www.politika.rs/scc/clanak/441128/Osnova...politicki-blok-Metla
Last Edit: 03 Nov 2019 16:39 by Бранислав.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.093 seconds
Powered by Kunena Forum ::