Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 93 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: РЕШЕЊЕ ПОКРАЈИНСКОГ ФОНДА ПИО ДОНЕТО У ИЗВРШЕЊУ ПРЕСУДЕ УпС

РЕШЕЊЕ ПОКРАЈИНСКОГ ФОНДА ПИО ДОНЕТО У ИЗВРШЕЊУ ПРЕСУДЕ УпС 30 Oct 2014 21:04 #1195

  • zlatkoposavec
  • zlatkoposavec's Avatar
  • OFFLINE
  • Ekspert
  • Posts: 156
  • Thank you received: 234
  • Karma: 15
Kolega Darko Špoljar je obezbedio da objavimo Resenje Pokrajinskog fonda PIO doneto u izvrsenju presude UpS. Hvala i pozdrav druze Darko, a i svim ostalim kolegama i VP......
Komentar u vezi ovog resenja i svoje misljenje o postupanju Fonda u ovom predmetu cu objaviti naknadno.

KOMENTAR - Gile

Uvidom u presudu Upravnog suda kao i u Rešenje pokrajinskog fonda, stičem dojam da smo za pola korak otišli dalje i bliže rešavanju spornog povećanja za 11,06% .

Ovo je posebno značajno, jer vlada ovaj naš problem NIJE htela da rešava sada sa usvajanjem ovog novog Zakona za umanjenje penzija kao i usvajanje rebalansa. Što me navodi na zaključak da i dalje ostajemo sa neizvesnošću da li će vlada naš problem rešiti do kraja ove godine ili će problem ostaviti da reši prilikom usvajanja budžeta za 2015. godinu tje. u prvom tromesečju 2015. godine.

U svakom slučaju, nakon prekida štrajka AK, cenim da će mo veoma brzo utvrditi kakav je zauzet stav sudstva, hoću reći kakav stav je zauzela izvršna vlast a ovi dobili nalog da postupaju.

KOMENTAR - Zlatko

Odredbom člana 69. Zakona o upravnim sporovima izričito je propisano da je nadležni organ, donoseći novi upravni akt u izvršenju presude vezan pravnim shvatanjem suda kao i primedbama suda u pogledu postupka.
U sustini PF PIO - direkcija koja je donela resenje u izvrsenju presude UpS je postupila u skladu sa Zakonom o upravnim sporovima. Presudom UpS je ponisteno prethodno resenje PF PIO - direkcije i smatra se kao da nije ni postojalo. Predmet se vraca u stanje resavanja po zalbi PF PIO - direkcija na resenje filijale.
PF PIO - direkcija je pri resavanju po zalbi ponistila resenje filijale i predmet vratila filijali na ponovni postupak-odlucivanje.
Ovo resenje moze biti izuzetno vazno i predstavljati pocetak kraja nasih maltretiranja. Ulazimo u treci krug upravnog postupka, u igri su odluke Ustavnog suda, presude Upravnog suda i stavovi VKS izneti u posebnim revizijama.
Nadam se da je izvrsna vlast konacno prelomila kako ce ovo resiti i da mozemo ocekivati do kraja 2014. godine ishod - prvo doneto resenje od strane prvostepenog organa (filijale RF ili PF PIO). Tada ce biti jasno da li je u pitanju da, doduse sporo, konacno postajemo pravna drzava u kojoj se odluke Ustavnog suda uvazavaju, sprovode i izvrsavaju ili je u pitanju nastavak igre bez prestanka.
Attachments:
Last Edit: 31 Oct 2014 20:02 by zlatkoposavec.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: TiZor
Time to create page: 0.099 seconds
Powered by Kunena Forum ::