Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 21 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: NEDODIRLJIVI

NEDODIRLJIVI 01 Sep 2014 09:41 #923

  • dragoivanovic
  • dragoivanovic's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior
  • Posts: 55
  • Thank you received: 111
  • Karma: 11
www.otvoreniparlament.rs/kontakt-sa-posl...onstantin-arsenovic/

Pitanje postavio:
Goran Topalović,
29.08.2014.

dug prema vojnim penzionerima

Da li će se uskoro rešavati problem uskladjivanja vojnih penzija za 11,06% u Skupštini Srbije ili da izlazimo na ulice i pred zgradu vlade Srbije?Imate li vi lično hrabrosti da se suprostavite u vladi onima koji opstruišu ovo pitanje?

Odgovor

Poštovani gospodine Topaloviću,
Razume Vaš revolt i delim ga sa Vama. Verujem da znate da je Ustavni sud doneo odluku u korist vojnih penzionera a to je učinio i Upravni sud.
Problem je sad na Vladi da reši ovo pitanje.
Ne znam koliko ste upoznati da sam ja ovo pitanje u nazad četiri godine pokretao više puta, postavljajući pitanje navedenog duga i to usmenin i pisanim putem.
Zadnji put sam uputio pisanim putem pitanje premijeru, ministru finansija i ministru rada.Odgovor još nisam dobio, i ako je istekao predviđeni rok za davanje odgovora na poslaničko pitanje.
Sadržaj mog pitanja možete videti na sajtu Udruženja vojnih penzionera,
Moram Vam reći kao narodni poslanik, ne mogu prisiliti nadležne organe da reše ovaj problem, a ni naša poslanička grupa to ne može učiniti, jer skupštinska većina vam je poznata.
Svakako da se moć jedne poslaničke grupe meri brojem poslanika. Međutim, naši penzioneri glasaju za druge opcije, a onda se ljute na PUPS što ih ne štiti. Kada bi veliki deo penzionera glasao za PUPS, tada bi odnos u parlamentu, a i u Vladi bio drugačiji, a naša moć jača.
Ovako, meni ostaje samo da i dalje postavljam poslanička pitanja. Želim da Vam kažem da ja ne očekujem da svi penzioneri glasaju za PUPS. To bi čak bilo i suludo, ali je razumno očekivati da bar 30 % penzionera glasa, a to nije ni približno.
Izvinite na dužem odgovoru, ali sam smatrao za potrebno da Vas bolje informišem, a Vi se upitajte za koga ste glasali, kao i Vaši poznanici penzioneri.
Želim na kraju da kažem i sledeće, a to da nam je ekonomska situacija katastrofalna i to je sigurno jedan od razloga što se ovaj naš problem ne rešava.
Ja obećavam da ću u skladu sa svojim ovlašćenjima i dalje zahtevati da se problem reši.

S poštovanjem,

Gospodin Arsenović, u odnosu na većinu bivših vojnih penzionera ima solidnu penziju i plus trostruki iznos mu je poslanička plata. PUPS mu je omogućio ovu drugu platu. Normalno je da radi, a radi, za PUPS a ne za bivše vojne penzionere. Da je milion i po penzionera glasalo za PUPS, gospodin Arsenović bi sigurno bio predsednik Vlade i mi, njegovi kolege po oružju ne bi trebali da zakazujemo protest. Problem bi bio rešen.

Ovo sam postavio ovde, da pročitaju oni koji se kunu u Arsenovića. Samo da znate, ja se na njega ne ljutim. On radi ono što smatra da je najbolje za njega. Problem je u nama ostalima koji se uzdaju u njega a nisu obavešteni o pravom stanju stvari. Arsenović, kao bivši vojni penzioner nije izabran u Skupštini kao predstavnik bivših vojnih penzionera , već kao član politčke partije PUPS-a. Ako to shvatite, bi će vam lakše. Nećete gajiti uzaludnu nadu.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: milovanvulikic, st.vodnik
Time to create page: 0.106 seconds
Powered by Kunena Forum ::