Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 58 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Preracunavanje vojnih penzija prema cl. 257. Zakona o PIO

Preracunavanje vojnih penzija prema cl. 257. Zakona o PIO 10 Feb 2014 16:51 #285

  • gile
  • gile's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior
  • Posts: 61
  • Thank you received: 103
  • Karma: 9
POŠTOVANE KOLEGE i kolega ALO POŽEGA, pored obrazloženja dato vezano za odredbu čl. 257. Zakona o PIO, jeste TAČNA, ali treba naglasiti da se to obrazloženje odnosi samo za kolege koji su tokom korišćenje penzije, ukoliko se ponovo zaposli po ugovoru o radu ili bavi samostalnom delatnošću plaćajući doprinos RF PIO najmanje za godinu dana,

Da taj način obračunavanja - svodjenja penzija na LIČNI BOD, Zakonom o PIO se NE ODNOSI na ostale korisnike penzija u okviru RF zaposlenih (prethodne vojne penzionere), već je propisano OBRAČUNAVANJE penzije u duhu odredbi čl. 61. do čl. 70. Zakona o PIO a nakon toga mora priznati pravo na UVEĆANJE za 20% jer SMO LICA SA PENZIJSKOG STAŽA UVEĆANOG TRAJANJA (beneficijama) i primeniti čl. 79. stav 3. zakona o PIO.

- ŠTO i PREDSTAVLJA NAJVEĆI PROBLEM za RF PIO jer u tom slučaju utvrdjivanje GODIŠNJEG koeficijenta se mora utvrditi na osnovu UKUPNE NETO GODIŠNJE ZARADE OD 1996.godine do DANA ODLASKA u penziju (čl.63), a PLAĆEN doprinos u RF PIO (čl.46.).

Metodologijom i načinom obračunavanja shodno Zakona o PIO je KRUNSKI DOKAZ koliko je iznosio naš GODIŠNJI koeficijenat a koji je u duhu čl.75 Zakona o VJ morao iznositi MINIMUM 3 - MAKSIMUM 5 - TUŽBE za VELIKI dug.
Na osnovu obračuna, priloženog u okviru ANALIZE se može utvrditi da je taj koeficijenat iznosio od 1,330/2002.g. do 2,854/2000.godinu.

Kao novina jeste i to da shodno čl. 68. Zakonom o PIO možemo uvećati penzijski staž (preko punog penzijskog staža od 40 godina), koji je nama bio Zakonom o VJ/VS bio OGRANIČEN na maksimalnih 20%.

Takodje, kolega ALO-POŽEGA je u pravu, jer ukoliko NE PODNESETE Zahtev na osnovu čl. 49. stav 2. STATUTA RF PIO, neće vam RF preinačiti rešenje i doneti novo u duhu Zakona o PIO.

Zato ne treba mnogo razmišljati i čekati - PODNOSITE ZAHTEVE - jer što smo MASOVNIJI biće veće garancije za uspeh. Ponavljam ni ovo sporno povećanje od 11,06% nisu nam priznavali ali kao što vidite pravo smo već stekli samo se treba izboriti da nam isto isplate.
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: milovanvulikic
Time to create page: 0.085 seconds
Powered by Kunena Forum ::