Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 39 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: STATISTICKI GODISNJI BILTEN RF PIO ZA 2013. G.

STATISTICKI GODISNJI BILTEN RF PIO ZA 2013. G. 08 Aug 2014 13:18 #873

  • zlatkoposavec
  • zlatkoposavec's Avatar
  • OFFLINE
  • Ekspert
  • Posts: 156
  • Thank you received: 234
  • Karma: 15
Radi boljeg informisanja zainteresovanih korisnika podataka iz oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja, u Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje pripremljen je Statistički godišnji bilten, u kome su pregledno, hronološki, nominalno i grafički predstavljeni podaci koji se prate i obrađuju u Fondu.
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih, Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje samostalnih delatnosti i Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje poljoprivrednika, koji su osnovani Zakonom o penzijskom i invalidskom osiguranju (''Službeni glasnik RS'', br. 27/92, 82/92, 28/95 i 12/96) i nastavili sa radom u skladu sa odredbama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (''Službeni glasnik RS'', br. 52/96, 46/98, 29/01 i 80/02) i Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju (''Službeni glasnik RS'', br. 34/03, 64/04 i 84/04) na dan 1. januara 2008. godine postaju jedan fond – Republički fond za penzijsko i osiguranje, organizovan kao jedno pravno lice sa statusom organizacije za obavezno socijalno osiguranje u kome se ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja i obezbeđuju sredstva za ovo osiguranje.
Od 1. januara 2012. godine Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje preuzeo je poslove ostvarivanja prava iz PIO za profesionalna vojna lica i isplatu prava vojnim penzionerima, koji su u našim statističkim pregledima svrstani u kategoriju zaposlenih i tako
obrađivani. Gde je bilo potrebe i mogućnosti ova kategorija osiguranika i penzionera je posebno statistički obrađena, ali i zbirno sa kategorijom zaposlenih.
Da bi trendovi i prosečni iznosi, indeksi i procenti koji proizilaze iz naših materijala bili realni i suštinski tačni, podatke strukturno prezentujemo za tri kategorije korisnika penzija (zaposlene, samostalne delatnosti i poljoprivredne) i dajemo preglede za duži period unazad, a najranije od 1997. godine.
Statističkim godišnjakom su obuhvaćeni podaci o: osiguranicima i korisnicima penzije prema kategoriji osiguranika, broju korisnika penzija po vrsti penzije, prosečnom iznosu penzije i odnosu penzije i zarade bez poreza i doprinosa, novim korisnicima penzije i onima kojima je prestalo pravo na penziju, penzijama po opštim i posebnim propisima, kao i korisnicima novčane naknade za pomoć i negu i telesno oštećenje.
Statistički godišnji bilten priprema Odsek za statistiku Fonda
Attachments:
Last Edit: 08 Aug 2014 13:19 by zlatkoposavec.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.090 seconds
Powered by Kunena Forum ::