Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 16 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: FOND PIO

FOND PIO 07 May 2014 11:48 #579

  • valjevac
  • valjevac's Avatar
Приведено шесторо због злоупотребе у Фонду ПИО

БЕОГРАД – Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић изјавио је да је полиција привела шест особа због сумње да су као чланови организоване криминалне групе омогућили већем броју лица да од 2007. до 2014. остваре право на старосну пензију и тако оштетили ПИО фонд за 70 милиона динара.

Радисављевић је агенцији Бета рекао да је полиција против свих осумњичених поднела кривичне пријава и да су по налогу тужилаштва донета решења о њиховом задржавању.

„Према наводима кривичне пријаве, постоји сумња да су ова лица сачињавањем фалсификоване документације и уношењем неистинитих података о оствареном радном стажу и стажу осигурања у матичне евиденцију ПИО фонда омогућили већем броју лица да на незаконит начин остваре право на старосну пензију”, рекао је тужилац.

Радисављевић је објаснио да је полиција до сада обрадила 58 појединачних случајева, за које „постоје основи сумње да је дошло до незаконите исплате пензије у износу од око 62 милиона динара, а да је истовремено ПИО фонд оштећен за око 70 милиона динара”.

„Припадници организоване криминалне групе су, како се сумња, за себе остварили имовинску корист наплаћујући своје услуге у износу од најмање 113.000 евра и 3,3 милиона динара”, рекао је Радисављевић.

Он је казао да полиција анализира још око 250 сличних предмета за које постоје индиције да је и у њима дошло до незаконитог признања права на старосну пензију и исплате старосне пензије и да је заправо на овај начин буџет ПИО фонда и то филијала Београд оштећена за преко три милиона евра.

Полиција је привела Ивана Ђинђића, Жељка Антулова, Предрага Дејановића, Дејана Филиповића, Средоја Мирковића и Зорицу Одавић Стаменковић.

Бета
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.089 seconds
Powered by Kunena Forum ::