Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 60 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: ЖАЛБА МИНИСТАРСТВУ ПРАВДЕ, ВКС, ВСС И УПРАВНОМ СУДУ

ЖАЛБА МИНИСТАРСТВУ ПРАВДЕ, ВКС, ВСС И УПРАВНОМ СУДУ 26 Sep 2017 18:25 #2182

У прилогу је дата жалба коју је колега Матић упутио Министарству правде, ВКС, Високом савету судства и Управном суду.
" Тужилац понавља притужбу по члану 8.Закона о уређењу судова, поднету 07.07. и 23.08. 2017.године, МИНИСТАРСТВУ ПРАВДЕ, ВИСОКОМ САВЕТУ СУДСТВА , ВРХОВНОМ КАСАЦИОНОМ СУДУ и Управном суду, због противуставног и незаконитог рада Управног суда, у извршењу пправоснажне пресуде Управног суда У 16588/13 од 10.04.2014.године, коју је сам донео."

О институцијама којима је жалба упућена овом приликмо нећу писати, али ћу се осврнути на министре/министарке правде у задњих 9 година, а што се поклапа са нашом борбом за закинутих 11.06 % пензије.
Лично мислим да је г. Кубуровић премлада за функцију коју обавља - рођена је 07. априла 1982. године, у Сарајеву. Рећи ћете да године нису важне и можда ћете бити у праву, али шта рећи за чињеницу да никада није била судија него самo помоћник судије - у периоду пре полагања испита.
А када положи испит одмах постаде саветник за пружање стручне помоћи Високом савету правосуђа.- 2008. године.
Детаљније погледајте на : web.archive.org/web/20150404223506/http:...m-member.php?id=6436

Чињеница да је 2015. године, у време протеста војних пензионера, г. Кубуровић била помоћник министра – Сектор за правосуђе посебно боде очи. Нешто се не сећам да се огласила поводом неизвршења 6000 позитивних пресуда Управног суда.
Добро можда и није могла, нити смела, да се оглашава мимо тадашњег министра Николе Селаковића. О именованом сам такође писао и тражио његову оставку, а узрок је такође била младост и неискуство - имао је 28. година ако се добро сећам.

Од свих министара правде ипак је најчувенија Снежана Маловић која је правосудни испит положилаа 2002. године, а већ 7. јула 2008. године изабрана на дужност министра правде. И за време њене "владавине" збила се она чувена реформа правосуђа за коју се заинтересовала и ЕУ.

Из свега изнетог закључак је само један и своди се на чињеницу да је млади министар потпуно зависан од послодавца или народним језиком речено што млађи то послушнији.

Шта рећи о стању правосуђа када се и у "НАЦИОНАЛНОЈ СТРАТЕГИЈИ РЕФОРМЕ ПРАВОСУЂА", на страни 6., као обавезан услов за први избор на судијску и тужилачку функцију захтева правосудна академијa.
Није проблем само што се иза тог звучног назива крије један мало јачи курс него је главни проблем у томе ко ће ићи у ту правосудну академију, a одлуку о томе доноси министар (по садашњем решењу).
Самим тим он одређује и ко може постати судија или тужилац. А судска власт је "независна" !?
Детаљније: www.mpravde.gov.rs/files/Nacionalna-Stra...13.-2018.-godine.pdf

И на крају да не прејудицирамо будућу одлуку Министарства правде, и осталих актера, у односу на ову жалбу. Да видимо шта ће бити ?

Жалба је дата у прилогу (ворд документ).
Прва страна је дата и у ПДФ, скенирана, и на њој се виде пријемни печати.

ЗАХВАЉУЈЕМО СЕ ГОСПОДИНУ МАТИЋУ НА ДОСТАВЉЕНОМ МАТЕРИЈАЛУ И ОГРОМНОМ ТРУДУ КОЈИ ЈЕ УЛОЖИО У ОВАЈ СПОР ОД ИНТЕРЕСА ЗА СВЕ ВОЈНЕ ПЕНЗИОНЕРЕ

Бранислав Јевтић, дипл. инж.
Attachments:
Last Edit: 30 Sep 2017 11:17 by Бранислав.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.160 seconds
Powered by Kunena Forum ::