Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 28 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Е САД ЊИМА ФАЛИ 1 ПАПИР-НАБАВКА ДОКУМЕНАТА СЛУЖБЕНА ДУЖНОСТ

Е САД ЊИМА ФАЛИ 1 ПАПИР-НАБАВКА ДОКУМЕНАТА СЛУЖБЕНА ДУЖНОСТ 01 Jun 2016 15:50 #1953

У петак 27.маја, у Зрењанину је одржанa радионица за локалне медије и консултативни састанак представника градова и општина поводом почетка примене новог Закона о општем управном поступку (ЗУП) који ступа на снагу 8.јуна 2016.године.
Радионица је организована са циљем да се представници медија упознају са новим обавезама локалних самоуправа, као и правима грађана која су дефинисана новим одредбама закона који први пут уводи значајна унапређења рада јавне управе ради повећања ефикасности и побољшања квалитета услуга које се пружају грађанима.

Задатак медија је, како се чуло, да охрабре своје грађане да траже своја права, да не стрепе од шалтера, истовремено доказујући тиме и да су контролори: више нико од службеника управе неће моћи да вам изговори реченицу коју сви мрзе – „Фали ти још један папир“, наглашено је током радионице.

[b]За разна лична документа, дозволе -саобраћајну и возачку, родитељски додатак, уверења, грађани ће подносити захтеве, а податке ће бесплатно размењивати органи управе из својих евиденција, по службеној дужности. [/b]

Овим ће бити омогућена уштеда времена и породичног буџета.
Консултативном састанку присуствовала је др Кори Удовички, потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе, која је истакла да је један од принципа у новом ЗУП-у „да мислимо сврсисходно и да се радило на томе да се пронађе она мера промене која Србији треба.“
Обраћајући се гостима, градоначелник Зрењанина, Чедомир Јањић изјавио је да му је част што је домаћин оваквог скупа, организованог у циљу размене искустава.
Медијску радионицу су водили саветнице у кабинету државне управе и локалне самоуправе Дивна Видаковић и Биљана Петковић и помоћник градоначелника Зрењанина, Душко Радишић.
Скупу у Зрењанину присуствовали су и државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе мр Иван Бошњак, представник СКГО Иван Миливојевић, представници општина Ковин, Сечањ, Житиште, Нова Црња, Кикинда, Нови Бечеј, Жабаљ, Тител, Инђија, Опово, Ковачица, Пландиште, Алибунар, Вршац, Панчево, Бела Црква, представници институција( МУП, НСЗ, АПР, ЦСР), представици организација цивилног друштва и представници медија.

Од 8. јуна, све општинске и градске управе у Србији имају обавезу да почну примену три члана Закона о општем управном поступку (чл. 9, 103, 207) који се односе на размену података из службених евиденија и

Миинистарство државне и локалне самоуправе пружиће им пуну подршку и помоћ у том послу, а пуна примена овог Закона очекује се од 1.јуна 2017. године. Новчаном казном од 5.000 до 50.000 динара казниће се за прекршај овлашћено лице које по службеној дужности не поступи у складу са законом.

www.kovin.org.rs/gradjani-meni/informaci...va-u-sluzbi-gradjana
Attachments:
Last Edit: 02 Jun 2016 10:25 by Бранислав.
The administrator has disabled public write access.
Moderators: coki
Time to create page: 0.091 seconds
Powered by Kunena Forum ::