Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 14 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: АДВОКАТ ВУЈОВИЋ ПОТВРДИО ПРАВО НА 20 % УВЕЋАЊА ПЕНЗИЈЕ

АДВОКАТ ВУЈОВИЋ ПОТВРДИО ПРАВО НА 20 % УВЕЋАЊА ПЕНЗИЈЕ 06 Aug 2016 19:56 #2002

Извештај са одржаног информисања УППС ГО Ниш
август 6th, 2016 Сашко Јовановић


Дана 03.08.2016.године са почетком у 11.00 часова у великој сали Дома Војске Р. Србије у Нишу , организовано је информисање чланства и свих припадника војно пензиопнерске популације,од стране УППС ГО Ниш, са следећим дневним редом:


1. Даљи поступци војних пензионара у вези исплаћеног и припадајућег процента 11,06%.

2. Информисање о подношења Захтева, Жалби и Тужби Управном Суду за остваривање права по члану 79. Закона о РФ ПиО.

3. Актуелна проблематика и обавештење о правима војно пензионерске популације у вези здравствене заштите.

Информисању су присуствовали поред ужег руководства УППС ГО Ниш, и адвокати господин Вујовић и господин Стефановић, који су и правни заступници чланова УППС ГО Ниш.

На свеопште задовољство свих нас, посећеност информисању је било више него очекивано, иако је летњи период и сезона годишњих одмора.Присуствовало је преко 600 припадника војно пензионерске популације ( по слободној процени) .

Након уводне речи прдседника УППС ГО Ниш Милорада Пековића, и његовог свеобухватног информисања по свим тачкама дневног реда, даље објашњење и информисање о правима војних пензионера ,а пре свега о тачки 1. и 2. дневног реда преузели су адвокати Вујовић и Стефановић.Они су са правне стране објаснили да имамо два неостварена права по Закону о ПиО:

1. Један је увећање пензија за 20%.

2. Други је увећање пензије на основу пензијског стажа преко 40 година.

Након чега су директно одговарали на питања присутних.

Такође да би разбио све недоумице око тачке 2. Дневног реда, адвокат Жарко Вујовић је понудио свима који не верују да имају право на увећање пензије за 20%, 1000 евра, а да му они за узврат уступе своје право на то увећање.

УППС ГО Ниш на челу са Милорадом Петковићем наставља, рововску борбу за остваривање сви наших права,која нас по закону припадају.Ми не тражимо ништа више од онога што је закон и Устав Републике Србије предвидео, али такође недамо да нам неко одузима нешто што је већ стечено.

Зато молимо све наше чланове, симпатизере, као и сву војно пензионерску популацију да се јаве у нашим просторијама у Нишу, Београду, Ужицу… ради подношења захтева за остваривање права по члану 79. Закона о РФ ПиО, и ниформишу се о питањима која су тренутно актуелна.

УППС ГО Ниш
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: zrezac
Time to create page: 0.174 seconds
Powered by Kunena Forum ::