Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 69 guests and no members online

   

Припадници руске војске у Србији дезинфиковали више од 670 хиљада квадратних метара објеката

Објављено: 20.04.2020.год.

фото: © Министерство обороны Российской Федерации

Васкршњи ручак за припаднике руске војске који помажу у борби против коронавируса у Србији

 

 


Поводом прославе Васкрса, најважнијег хришћанског празника, организован је празнични ручак за припаднике руске војске који помажу у борби против коронавирусне инфекције у Републици Србији.



Локални кувари, како би изненадили руске госте, припремили су јела националне кухиње - чорбу од телетине, печено јањеће месо са кромпиром и, наравно, традиционална обојена јаја. Наши војници су били веома захвални на срдачности и пажњи српских пријатеља, наводи се у саопштењу Министарства одбране Руске Федерације.



Пуковник Звонко Марић, одговоран за координацију Војске Србије и руског комбинованог одреда, честитао је својим руским колегама празник.

 



„Данас је највећи православни празник Васкрс. Војска Србије и руски контингент обележавају овај празник заједно, нажалост, у тешким условима повезаним са ширењем коронавирусне инфекције. Српски народ је као и увек љубазан и гостопримљив. 
У складу са нашим традицијама, организовали смо празнични ручак за пријатеље из Русије. Данас желим да кажем оно главно, да ће се Руси и Срби заједно изборити са овом болешћу која прети свима“, рекао је пуковник Марић.



Припадници руске војске који делују у Републици Србији спровели су сет дезинфекционих мера на 67 локација у 10 градова Републике Србије (Београд, Ниш, Ваљево, Бачка-Топола, Крушевац, Ћуприја, Палић, Нови Сад, Панчево, Блаце). Обрађено је око 130 зграда и других објеката, укупне површине више од 670 хиљада квадратних метара, делови асфалтираних путева (44), укупне површине око 365 хиљада квадратних метара, а руски војни лекари прегледали су 439 пацијента заражена са Ковид-19.

http://vostok.rs/index.php?option=n&idnovost=124692