Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 86 guests and no members online

   

Вучић: Ноторне неистине на рачун Србије стижу од црногорских власти

"Не знам шта да кажем, немам никакав проблем са тим. Ако треба да помогнемо СПЦ и Митрополији црногорско-приморској или било којој епархији у Црној Гори по том питању, да нам не би одузимали светиње, помоћи ћемо, платићемо све што треба да платимо", поручио је Вучић

43
 
Вучић

Предсједник Србије, Александар Вучић, гостујући у јутарњем програму на телевизији Прва је рекао да из Подгорице стижу „ноторне неистине“ на рачун Србије, попут оне да Србија намерава да руши власт у Црној Гори или о континуитету великосрпске политике.

Коментаришући то што је директор Пореске управе Црне Горе рекао да је та институција покренула контролу у свим вјерским заједницама због дуга који, како тврди, има Митрополија црногорско-приморска, Вучић је рекао да ће Србија платити све што треба за СПЦ у Црној Гори.

„Не знам шта да кажем, немам никакав проблем са тим. Ако треба да помогнемо СПЦ и Митрополији црногорско-приморској или било којој епархији у Црној Гори по том питању, да нам не би одузимали светиње, помоћи ћемо, платићемо све што треба да платимо“, поручио је Вучић.

Ипак, за њега је, каже, важније то што је Мило Ђукановић говорио о „деформитету“ који постоји у српском национализму и великосрпској политици, преноси РТС.

„Када говорите о деформитету српске националне политике морате да узмете у обзир и синдром оних који су желели одвајање од Србије и да је то подстицало њихов национализам. Један од сепаратизама је био и црногорски“, рекао је Вучић.

 

Неки црногорски национални кругови сматрали су, истиче, да Србе у Црној Гори треба преводити да буду Црногорци, а сматрали су да су Београд и Србија такође њихови.

Вучић је навео да је то довело до постављања у безбједносни сектор и на најважније функције у Србији људи из црногорске агенције за националну безбедност, а понегде их има и данас на тим функцијама.

„Не можеш да радиш за агенцију друге земље, то смо прилично очистили“, рекао је Вучић.

https://www.in4s.net/vucic-notorne-neistine-na-racun-srbije-stizu-od-crnogorskih-vlasti/