Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 26 guests and no members online

   

ДСС прави нови политички покрет

Лидер Демократске странке Србије (ДСС) Милош Јовановић формираће ускоро нови политички покрет, и у њему ће уз ДСС бити Војни синдикат који води Новица Антић и више локалних политичких организација и појединаца, сазнаје “Блиц”

 
miloš jovanović dss
Милош Јовановић (ДСС)

Лист пише да би Јовановић почетком новембра требало да представи организације и појединце који ће заједно „са ДСС-ом и њим трчати изборну трку и који би требало да представљају нови трећи пут за грађане који не подржавају ни власт СНС-а ни опозициони СзС“.

“Идеја је да окупимо људе који желе корјениту промјену у друштву. У тај нови покрет ући ће људи којима је доста актуелне политичке ситуације у земљи и који сматрају да је потребна нова, свјежа крв. Главне тачке окупљања биће обрачун с партијском државом и промјена изборног система како би грађани коначно могли да бирају своје представнике по имену и презимену, а не преко партијских листа”, каже извор “Блица” из врха ове странке.

За сада је сигурно да ће се у новом покрету наћи Новица Антић, предсједник Војног синдиката Србије, локална организација из Краљева коју води Иван Матовић, Покрет за живот Злате Ђерић, Група експерата за препород (ГЕПС) Јована Филиповића, али и многи други с којима је Јовановић разговарао у протеклом периоду.

Милош Јовановић је за „Блиц“ потврдио да слиједи стварање покрета и објаснио да је рекао о доста широком окупљању.

“Након онога што сам урадио у новој ДСС, ово је логичан наставак. Овако више не може. У ситуацији када је Кија Коцкар постала политички аналитичар или када неко покушава да одбрани Стари мост који су Њемци саградили 1942. године, неко мора да направи искорак и то да ријеши. Нови покрет ће окупити значајан број људи који као и ми мисле да је потребна потпуна промјена система”, закључио је Јовановић.

У нови ДСС који је покренуо актуелни предсједник те странке већ су ушли књижевник и професор Филозофског факултета Слободан Владушић, историчар Милош Ковић, академски сликар Милош Шобајић, првак опере Народног позоришта Миодраг Јовановић.

Милош Јовановић очекује да ће након формирања, покрету прићи и други истакнути појединци.

https://www.in4s.net/dss-pravi-novi-politicki-pokret/