Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 15 guests and no members online

   

Руски лекар саветује како препознати коронавирус код деце

Карантин

© CC0 / Unsplash
Русија
 
Коронавирус се шири планетом (816)

Руски педијатар и телевизијски водитељ Јевгениј Комаровски објаснио је како се ковид-19 јавља код деце и како препознати да су заражена њиме.

„Дечји организам, по правилу, лакше подноси вирус од организма одраслих људи“, објаснио је лекар на „Инстаграму“, и додао да ковид-19 код најмлађих пацијената најчешће подсећа на акутну респираторну вирусну инфекцију.

Комаровски је објаснио да се приликом заразе коронавирусом код деце често јављају повраћање и дијареја, а да опасност лежи у чињеници да се узрочник болести дуже време избацује путем измета.

 
„Децу која се налазе у жаришту епидемије потребно је прегледати уколико се појаве било какви симптоми, промене у дисању, као и проблеми са столицом“, истакао је лекар.

Он је истакао да су скоро сви смртни случајеви изазвани коронавирусом код деце повезани са тешким патолошким стањима, која немају везе са самим вирусом.

Пандемија коронавируса

Кинеске власти су 31. децембра обавестиле Светску здравствену организацију о епидемији непознате упале плућа у граду Вухан у централном делу земље. Кинески стручњаци утврдили су 7. јануара узрочника болести — то је коронавирус 2019-нЦоВ.

Број заражених коронавирусом у свету попео се на 276.532, а број умрлих на 11.418 особа. Иако вирус највише погађа старије из СЗО су упозорили да ни млади нису непобедиви.

Све о коронавирусу пратите на нашем сајту: Пандемија из минута у минут: Расте број оболелих, свет позван да схвати претњу.

 https://sptnkne.ws/BKAD