Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 30 guests and no members online

   

Хероји нашег доба: Кројачице из Никшића бесплатно шију маске

Пошто у апотекама грађани не могу наћи заштитне маске, њих три, власнице кројачког салона „Сара“, одлучиле су да у периоду док се свијет суочава са коронавирусом, шију бесплатне маске и то ће радити, како су казале, све док буду имале материјала и док људима буду требале

1

 

 

 

фото: С. Мандић, Вијести

 

Да тешка времена стварају и истинске хероје примјер су три кројачице из Никшића – Милодарка Зорић, Милијана Караџић и Разија Ројевић.

 

Пошто у апотекама грађани не могу наћи заштитне маске, њих три, власнице кројачког салона „Сара“, одлучиле су да у периоду док се свијет суочава са коронавирусом, шију бесплатне маске и то ће радити, како су казале, све док буду имале материјала и док људима буду требале.

 

Подстакло нас је то што заштитних маски нема, а грађанима су потребне… Ми смо одлучили да наш допринос превазилажењу ове ситуације буду ове маске, тако да ево два дана шијемо само њих и до сада смо их сашили преко 200 комада“, казала је Караџић за “Вијести”.

 

Маске шију од памучног материјала и након што су утрошиле свој материјал, суграђанке које на „Балканској царици“ држе метражу, а чуле су за њихов гест, одлучиле су да им поклоне одређену количину текстила.

 

Ријеч је о материјалу који се користи за постељину. Ако су нам из једне апотеке за њихове раднике наручили 50 комада, ако су узеле санитарне инспекторке које иду на границу, мислимо да ове маске ипак могу колико – толико помоћи“, казала је Караџић. Кројачице из Никшића не желе новац и позивају и остале кројачке салоне да слиједе њихов примјер.

 

Док се нијесу почеле производити медицинске маске, управо овакве су се користиле. Оно што је добро то је да спречавају унос капљица, а грађани само треба да их редовно перу и пеглају…“, казали су „Вијестима“ љекари