Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 219 guests and no members online

   

Верном народу Црне Горе подршка и из Зворника /фото/

© Фото : Жељко Видовић
Регион
Одбрана српских светиња у Црној Гори (128)

Под слоганом „Свак је рођен да по једном умре, част и брука живе довијека“, а у организацији зворничких удружења „Корак“ и „Зворник у покрету“, у Зворнику је одржан скуп подршке Српској православној цркви и народу Црне Горе у борби за елементарна и верска права, због усвајања спорног Закона о слободи вероисповести у Скупштини Црне Горе.

Грађани су се окупили у центру града, код Споменика погинулим борцима Војске Републике Српске, одакле су се мирном шетњом упутили ка Храму Рођења Пресвете Богородице, где је служен молебан, преноси РТРС.

Молебан Пресветој Богородици за избављање од искушења и умножење љубави, уз прислуживање свећа, служио је протојереј ставрофор Видоје Лукић.

© Фото : Жељко Видовић
Зворник уз Црну Гору

Скупу је присуствовало више од хиљаду грађана од којих су неки носили крстове, црквене барјаке и заставе Републике Српске и Србије.

Председник Удружења „Зворник у покрету“ Недељко Секулић рекао је да је скуп знак солидарности са браћом у Црној Гори у одбрани српских светиња и борби против скандалозног закона који је донео режим црногорског председника Мила Ђукановића.

Иницијатор окупљања Александар Којић поручио је браћи у Црној Гори да се храбро држе и да не дају српске цркве и светиње.

„Срби из Црне Горе имају пуну подршку народа Републике Српске и Србије како би издржали у борби за одбрану православних светиња“, казао је Којић и додао да закон који је донесен у Црној Гори нема везе са правом и да нигде у свету нема таквих примера, те стога мора бити повучен.

https://sptnkne.ws/AT2S