Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 173 guests and no members online

   

Потпредсједник владе Дритан Абазовић је оцијенио да је ово "највећи патриотски чин", те да конкретне резултате у борби против корупције и организованог криминала очекује за годину дана

 
46
 
Mijović, još
Миливоје Катнић, Ивица Станковић

Гласовима 41 посланика владајуће већине усвојени су тзв. „тужилачки закони“.

 

На овај начин затворено је једно поглавље црногорског правосуђа, а којем су монтирани процеси и прогон политичких противника били устаљена пракса, баш као и „жмурење“ на криминал и „ендемску корупцију“ на највећем новоу.

Подсјетимо, образлажући неопходност усвајања „тужилачких закона“ посланик ДФ, Славен Радуновић, истакао је да је то неопходан услов за покретање бројних процеса које је садашња опозиција, смишљено и систематски, заустављала. Ријеч је, каже, о ослобађању тужилашта, које ће коначно моћи да ради свој посао одговорно, без притиска Зорана Лазовића, Брана Мићуновића, Мила Ђукановића итд. 

 

Потпредсједник владе Дритан Абазовић је оцијенио да је ово „највећи патриотски чин“, те да конкретне резултате у борби против корупције и организованог криминала очекује за годину дана.

На прозивке опозиције да имају „лични интерес да се ови закони усвоје“, посланици владајућих партија одговорили су потврдно, истичући да сваки поштен човјек има интерес да се направе темељи за одлучну борбу против пошасти које су деградирале наше друштво, кочећи земљу на путу ка Европској унији.

 

Оцијенили су да Венецијанска комисија није дала негативно мишљење, те да је исто то тужилаштво које ДПС и сателити тако здушно бране више пута критиковано од стране ВК и други европских тијела.

 

„Разводимо се од диктатуре, језивих метода уцјена“, истакао је Борис Богдановић, посалник Демократа, док је Милош Конатар из „Црно на бијело“ апострофирао да се на овај начин ослобађа тужилаштво.

https://www.in4s.net/usvojeni-tuzilacki-zakoni-katnic-i-stankovic-idu-u-penziju-postavljen-temelj-borbe-protiv-kriminala-i-korupcije/