Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 20 guests and no members online

   

Потписан ИСТОРИЈСКИ споразум: Нема реваншизма, што брже у ЕУ, пружена рука мањинама, борба против криминала и корупције

Нова влада, како је наведено, неће спроводити реваншизам на политичкој или било којој другој основи, усвојиће и ревидирати све законе у складу с европским стандардима с циљем што брже интеграције Црне Горе у ЕУ и омогућиће мањинским странкама учешће у влади без обзира имају ли парламентарни статус или не

131
 
Абазовић, Кривокапић и Бечић, Фото: Саво Прелевић

Носиоци три побједничке листе које су на изборима освојиле већину – проф. др Здравко Кривокапић, мр Алекса Бечић и др Дритан Абазовић потписали су историјски споразум којим су доказали залудност режимских тврдњи да ће смјена власти угрозити и државу Црну Гору.

 

Лидери коалиција „За будућност Црне Горе“, „Мир је наша нација“ и „Црно на бијело“ Споразум су потписали јуче и његове кључне одреднице објаснили на конференцији за штампу. У Споразуму су се обавезали да ће нова демократска влада у Црној Гори досљедно спроводити све међународне обавезе које је држава преузела, ојачати и унаприједити сарадњу с НАТО-ом и брзо, у потпуности и предано спровести све реформе потребне за пуноправно чланство Црне Горе у ЕУ.

Споразум

“Да ће нова демократска влада у потпуности деполитизовати кључне владине институције с циљем обезбјеђења бескомпромисне борбе против криминала и корупције. Да ће нова демократска влада поштовати Устав и с тим у вези неће покретати никакве иницијативе или поступке с циљем измјене државне заставе, грба и химне”, пише у Споразуму.

Такође, како се додаје, нова влада неће покренути поступак за повлачење признања независности Косова*.

Нова влада, како је наведено, неће спроводити реваншизам на политичкој или било којој другој основи, усвојиће и ревидирати све законе у складу с европским стандардима с циљем што брже интеграције Црне Горе у ЕУ и омогућиће мањинским странкама учешће у влади без обзира имају ли парламентарни статус или не.

https://www.in4s.net/potpisan-istorijski-sporazum-nema-revansizma-sto-brze-u-eu-pruzena-ruka-manjinama-borba-protiv-kriminala-i-korupcije/