Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 41 guests and no members online

   

Слобода за свештенике: Из притвора пуштени Мирчета Шљиванчанин и Жељко Ћалић

Свештеник Мирчета Шљиванчанин

© Sputnik / Небојша Поповић
Вести

Свештеници Мирчета Шљиванчанин из Подгорице и Жељко Ћалић из Даниловграда вечерас су пуштени на слободу, преноси Митрополија црногорско-приморска.

Њима је раније данас решењем подгоричког Основног државног тужилаштва одређено задржавање до 72 сата због, како се наводи, „постојања основане сумње да је извршио кривично дело непоступања по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести из чл. 287 Кривичног закона Црне Горе”. Државни тужилац Јелена Протић је као разлог за задржавања навела могућност понављања кривичног дела.

Судија за истрагу Основног суда у Подгорици Ненад Вујановић у поступку извиђаја према осумњиченом свештенику протојереју Мирчети Шљиванчанину, одлучујући по жалби бранилаца адвоката Божа Милоњића и Владимира Чађеновића, који су изјавили против решења Основног државног тужилаштва у Подгорици о задржавању осумњиченог свештеника у тзв. тужилачком притвору до 72 часа, веома ефикасно и експедитивно је одлучио по жалби и донео решење којим је уважио жалбу бранилаца о. Мирчете Шљиванчанина и укинуо решење подгоричког Основног државног тужилаштва о његовом задржавању у притвору.

Истим решењем је наређено да се прота Мирчета одмах пусти на слободу и он се, како нам је саопштио отац Велибор Џомић, налази на Саборном Храму Христовог Васкрсења са верним народом.

https://sptnkne.ws/CGdY

-------------------------------------------------------------------------

Погледајте ове библијске сцене како се сведочи вера и бране светиње и правда.
Богонадахнути говор иде иза катиста Светом Василију Острошком, слава му и милост.

Снимак је испред ЦБ Подгорица: https://www.facebook.com/objektiv.crna.gora/videos/659848891237887/?v=659848891237887