Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 18 guests and no members online

   

Одбијен предлог посланика Дамјановића: ДПС неће да разматра последице НАТО бомбардовања

Он је додао да су посланици свједоци, да предлози неких других одлука о формирању неких привремених одбора брзопотезно, односно летећи, долазе у Скупштину на столове и иду на гласање

 
Damjanović
Александар Дамјановић

Захваљујући посланицима Демократске партије социјалиста и њиховим коалиционим партнерима који су данас у Скупштини Црне Горе гласали против, на дневном реду сједнице није се нашао предлог одлуке о образовању Одбора за испитивање последица НАТО бомбардовања 1999. године на здравље грађана Црне Горе, који је предложен од стране независног посланика Александра Дамјановића.

„Ово је трећи пут да покушавам да у име колега из посебног клуба посланика, где смо нас  петоро потписали овај акт, овај предлог  који је 25. априла текуће године увршћен у процедуру, дакле пуна три мјесеца, он углада свјетлост дана и у пленуму. У међувремену је завршена сједница Одбора који је исказао свој став о овом питању“, рекао је Дамјановић.

гласање

Он је додао да су посланици свједоци, да предлози неких других одлука о формирању неких привремених одбора брзопотезно, односно летећи, долазе у Скупштину на столове и гласају се.

Рачунам да, чисто, због једном равномјерног третмана свих посланика овдје, да није лијепо да се петорици колега одбија нешто о чему би овдје требало да се расправи, без прејудицирања става, да ли о томе треба да се изјасни позитивно или негативно.

Лијепо је било да се овдје испричамо цијели дан колики је штетни утицај конзумације дуванских производа у Црној Гори, колики си трошкови лијечења болести које су изазване од комнзумације дувана. Онда би било љепше било и да након 20 година од бомбардовања Црне Горе, агресије НАТО пакта, да сазнамо да ли је овај вртоглави пораст болести канцера код младих и код старијих људи, између осталог, је и дијелом последица бомбардовања осиромашеним уранијом.

Парламент нема воље да се бави својом основном функцијом надзора и контроле и да нешто што је процедурално чисто урађено стави на дневни ред. То је однос који један дио колега има према другом дијели колега и однос  туз. дијалога у овом парламенту“, закључио је Дамјановић.

 https://www.in4s.net/odbijen-predlog-poslanika-damjanovica-dps-nece-da-razmatra-posledice-nato-bombardovanja/