Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1118
Juče1096
Ove nedelje2214
Ovog meseca23657
UKUPNO2419897

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 54 guests and no members online

   

Лондонски институт: Русија на највишем нивоу борбене способности

Оружане снаге Русије тренутно су на највишем нивоу борбене способности од Хладног рата, наводи се у извештају лондонског Међународног института за стратешка истраживања

 
ruska vojska
Илустрација, Фото: Спутник

Оружане снаге Русије тренутно су на највишем нивоу борбене способности од Хладног рата, наводи се у извештају лондонског Међународног института за стратешка истраживања.

 

У документу под називом „Модернизација руских оружаних снага – оцена“ наводи се да је за десет година инвестиција и реформи руска војска постала професионалнија и опремљенија.

У истраживању се бележе посебни успеси у модернизацији нуклеарних потенцијала и ваздушно-космичких снага, као и висок ниво борбене готовости копнених снага и обнављање особља морнарице.

„Данас су руске оружане снаге постале ефикасан војни инструмент, а Москва је показала спремност да га користи или да користи претњу од његове употребе“, пишу аутори извештаја, истичући да је тренутна модернизација војске започела након сукоба у Јужној Осетији 2008. године.

Раније је Министарство одбране на форуму „Армија 2020“ најавило потписивање 41 уговора за набавку и модернизацију војне опреме у укупном износу од преко 1,16 трилиона рубаља.

 

Према речима заменика министра одбране Алексеја Криворучка као резултат испуњења уговора у оквиру државног програма наоружања, војска ће добити више од 500 нових врста технике, више од 80 хиљада ракета и муниције. Поред тога, преко 100 оружја ће бити ремонтовано и модернизовано.

https://www.in4s.net/londonski-institut-rusija-na-najvisem-nivou-borbene-sposobnosti/