Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 107 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Dobro došli u Kunena forum!
Ispričajte nama i našim članovima ko ste, šta vam se sviđa i zašto ste postali član ovog sajta.
Želimo dobrodošlicu svim novim članovima u nadi da ćemo se često viđati!

TOPIC: СТАРЕ-НОВЕ ТЕМЕ УВПС

СТАРЕ-НОВЕ ТЕМЕ УВПС 17 Sep 2015 05:39 #1765

  • mile
  • mile's Avatar
  • OFFLINE
  • Junior
  • Posts: 21
  • Thank you received: 27
  • Karma: 5
Најновији лист Ветеран, званично гласило УВПС поново се бави писањем извесне даме на сајту УППС ГО Ниш о "повећању хонорара" који се исплаћују одређеном броју тзв функционера УВПС, које је на интервенцију Координационог тела уједињених пензионера Србије скинуто са свих сајтова на којима је било објављено, јер смо сматрали да свако удружење одговара искључиво свом чланству за трошење новца од чланарине и других прихода.

На основу тога може се стећи утисак да лист Ветеран и његов оснивач и издавач немају актуелнијих тема од поменуте, а да ли је баш тако?

Нормално да није, јер УВПС које има око 27.000 чланова или барем толиком броју необавештених војних пензионера узима чланарину од већ добро оглодане пензије, треба да се позабави проблемима свог чланства, а не да глуми подцентар за социјално старање, који најсиромашнијим војним пензионерима додељује социјалну помоћ.

Да ли је то сврха постојања тог удружења и њиховог гласила Ветеран ?
Не би требала бити, али...Удружење које није у стању да напуни један аутобус и оде свом истакнутом члану на сахрану, које се боји фијаска на протесту па га због тога не жели организовати нити у њему учествовати, које је спремно да у недоглед очекује пријем код министра финансија и да истовремено сања пријем код председника владе, које своје инфраструктурне капацитете ставља у функцију прикупљања потписа за петицију коју је покренуо Синдикат пензионера Србије, а да истовремено одбија те исте капацитете ставити на располагање свом чланству или онима који се боре за ускраћена права војних пензионера, не може се сматрати аутентичним представником те социјалне групе, ма колико истицали своју репрезентативност.

Свака репрезентативност, па и војнопензионерска треба да се огледа у ефикасности чланства одређене групе, удружења, савеза или странке, а не новчаном масом која се од тог чланства убира, јер је сам начин убирања прилично дискутабилан.

Дакле, УВПС као "репрезентативно" удружење треба да буде пример функционисања и борбе за права војних пензионера, а да ли је оно то ???
Велика Госпојина 2015.године била је као и сваке године 28.августа и тог дана је руководство требало својим колегама из десет војнопензионерских удружења окупљених у Координационо тело удружених војних пензионера Србије (КТ уВПС) одговорити на акт (у прилогу) којим се позивају на заједничке активности у виду прикупљања потписа за петицију, протест и др.
Преко посредника, или боље рећи једног од тројице овлашћених чланова задужених испред УВПС за сарадњу и контакте са другим удружењима, КТ је замољено да сачека повратак председника УВПС са десетодневног одмора, који је управо тих дана требао почети, па ће он тадa дати одговор на понуђену сарадњу. Председник УВПС се одморио, а чланови КТ уВПС се уморили радећи, али одговор од колега из УВПС није стигао.
Уместо тога стигао је лист Ветеран и нова-стара тема "повећање" функционерских примања у УВПС о којима је својевремено писала извесна дама на сајту УППС, а то нама уопште није интересантно.
Нама је интересантна само чињеница да нас УВПС, а кад кажем нас, онда под тим подразумевам десет војнопензионерских удружења која су такође репрезентативна по броју чланова које представљају, доживљава као своје противнике или барем као конкуренте.
Ми нисмо ни једно ни друго, већ искључиво војни пензионери одлучни да се изборе за своја права, на неуставан и незаконит начин закинута и до данашњох дана невраћена. Било би колегијално да је Ветеран писао мало и о нашим активностима, јер ће оне у крајњем имати позитиван исход за све војне пензионере.

Председник
Координационог тела

Удружених војних пензионера
Србије
Миле Бјеливук
Attachments:
Last Edit: 17 Sep 2015 14:21 by Бранислав.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.109 seconds
Powered by Kunena Forum ::