Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 89 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Dobro došli u Kunena forum!
Ispričajte nama i našim članovima ko ste, šta vam se sviđa i zašto ste postali član ovog sajta.
Želimo dobrodošlicu svim novim članovima u nadi da ćemo se često viđati!

TOPIC: АНАТОМИЈА ТЕКСТА "УДРУЖЕЊЕ СИНДИКАТА ВП СРБИЈЕ"

АНАТОМИЈА ТЕКСТА "УДРУЖЕЊЕ СИНДИКАТА ВП СРБИЈЕ" 07 May 2015 01:10 #1598

  • bolen
  • bolen's Avatar
Болен


На текст колеге Арсенија Станковића „ЛАЖА И ПАРАЛАЖА“, који сам у категорији „АКТУЕЛНО“ објавио дана 05.05.215.године дао сам свој уводни текст-коментар.
Колега Златко Посавец је, као уредник сајта „Адмирал“, тај текст-коментар пренео на „Адмирал“ уз своју напомену:

zlajaKg 06-05-2015 00:01
Prenosim sa sajta APPVS tekst kolege Bolena. Napominjem da kolega Bolen nije nasao za shodno da objavi i jucerasnji clanak kolege Arsenija i komentare koji su usledili u vezi sa tim clankom. Objavio je samo danasnji clanak kolege Arsenija, uz svoj uvodni tekst koji prenosim.

А ево како гласи „уводни део“ мог уводног текста:

Болен
Са блога колеге Арсенија Станковићаarsenijes.blogspot.com/ преносим његов текст „Лажа и паралажа“, који је објавио данас.
Исти је у непосредној вези са његовим јучерашњим текстом под насловом „Удружење синдиката војних пензионера Србије“, као и коментарима једног броја чланова „Затворене ФБ групе Војни пензионери Србије“ на неке сегменте тог текста.
Коментари су објављени на сајту „Адмирал“
.


Као што се из презентованог може видети ја заиста „нисам нашао за сходно“ да пренесем оба текста колеге Арсенија, али сам наводећи наслове и једног и другог, уз указивање на њихову међусобну повезаност, као и постављањем линка до Арсенијевог блога, рекао све.
Па, ко воли нек' изволи.
Исто тако, врло јасно сам навео ко је упутио коментаре на поменути текст и где су исти објављени.
И опет, ко воли нек' изволи.

Уосталом, како сам већ навео текст је пренет са блога колеге Арсенија а не из ФБ групе или са "Адмирала".На блогу није остављен ни један коментар.
Исто тако, иако су многи коментатори - чланови ФБ групе, регистровани на сајту АППВС, ни један коментар у вези објављеног текста нису доставили.
Да јесу свакако би био објављен.

У ранијем периоду, у неколико наврата указивао сам на све мањкавости преношења коментара са једног сајта на други (немогућност одговора - реплике и др.), што је колеги Златку итекако добро познато.
Зато, као и због чињенице да се коментари из „Затворене ФБ групе“ пуштају на сајт „Адмирал“ искључиво наменски, па чак и селективно, стварајући утисак како се „дише једним плућима“, њихово додатно преношење и објављивање представљало би, најблаже речено, нову мањкавост.

У наставку доносим нови текст колеге Арсенија Станковића под насловом „Анатомија текста Удружење синдиката војних пензионера Србије“, где је аутор рашчланио и појаснио неке спорне делове већ поменутог текста.
Том приликом је и сам цитирао коментаре неких колега, који свакако имају право на свој одговор и исти ће, уколико нам буду достављени бити и објављени на овом сајту.



Анатомија текста Удружење синдиката војних пензионера Србије.



Због неразумевања и хајке која се дигла против аутора овог текста, споран део је рашчлањен на реченице и уз сваку од њих је дат припадајући коментар. Неспорни делови текста нису приказани

Свака борба је скупа!
Сматра ли ико да ово није тачна констатација и да је уперена против некога?

Знамо сви да немамо пара! Зато се и боримо. Али морамо наћи снаге да финансирамо озбиљну организацију. Колико ко може.
Да ли су ови ставови тачни и јесу ли уперени против било кога или су позив на акцију?


Замислите, има нас 40.000 војних пензионера, само по динар да дамо! Ако дамо по 100 динара моћи ћемо да организујемо долазак војних пензионера из унутрашњости!
Да ли неко мисли да ово није тачно и да је атак на било кога?

Ако 10000 војних пензионера из Београда да само по 200 динара покрићемо трошкове доласка, озбиљних активности, медија, конференција за штампу! Они који могу даће и пуно више!
Ко има нешто да каже против оваквог става?

Али протест тада мора бити добро организован!
Сматра ли ико да протест не треба бити добро организован а потрошити паре?

Не сме се дозволити да поручник полиције са двадесет полицајаца разјури скуп од 1500 људи!
Да ли ико сматра да је нормално да дозволимо да нам се тако нешто деси?

Питање за господина Јована Тамбурића: У каквој су логичкој вези мој текст и ваш коментар „Jovan Tamburic - Kolega Stankoviću hvala na dodatnom naporu u zajedničkom delovanju-borbi . Ne bih se složio da nas je na poslednjem protestu razjurilo dvadeset policajaca. To prosto nije činjenica. A da svaki sledeći protest treba da bude organizovaniji je potreba i zahtev. Ne bi bilo korektno da uloženi napor odbora i rezultate protesta ne priznamo. Krajnji cilj nije postignut ali smo tvrdjavu bezakonja i bahatosti uzdrmali. Idemo dalje do pobede!“

Ко је Јоване споменуо протекле протесте, ја или ви? Ово је класичан пример замене теза. Ко је негирао уложене напоре одбора? Ви Јоване. Ви тврдите да крајњи циљ није постигнут, Јоване, а не ја. Ви драги Јоване, просто речено, не знате да читате написано! Али знате да критикујете своје ставове приписујући их мени?

А да видимо шта каже колега Миле Бјеливук: Не сме се дозволити да поручник полиције са двадесет полицајаца
разјури скуп од 1500 људи! То је неозбиљно! Борба за људска права је исувише озбиљан посао да би га водили дилетанти. Зато верујмо једни у друге! Верујмо у поштене намере." Ovo je nekolegijalno, bezobrazno, drsko i razbijački usmereno Arsenije Stankoviću. Niko nas nije rasterao, a tebi da kažem kolega da me nisu rasterale ni ustaše ni šiptarski teroristi, a nisam oteran ni iz UB, već sam uvek išao gde ja hoću i gde sam procenio da je pravilno i pravedno. Nazivati diletantima ljude koji su uložili sebe u pokretanje protesta vojnih penzionera u najmanju ruku je nekorektno, a gde si bio ti Arsenije kad se kretalo u borbu za vojnopenzioners ka prava?
Ево и питања за пуковника у пензији Милета Бјеливука:Шта је у тексту неколегијално,безобразно, дрско и разбијачки усмерено? Где се у тексту спомињу растеривање, усташе, шиптари и да сте отерани из УБ? Ко је у тексту вас спомињао. Ко вам је у тексту споменуо или оспоравао право да идете где хоћете? Ко је било кога назвао дилетантом? Ко је говорио о томе где је ко био? Све то говорите ви господине Миле без икакве логичке везе са текстом, Ни ви, колега, не умете да читате написано и при том патите од култа величине и потребе за јавним експонирањем и дељењем лекција.

То је неозбиљно!
Има ли ико да сматра да је озбиљно?Где је употребљено прошло време? Ово је став. Прихватам непрецизност – требало је написатаи „То би било неозбиљно“

Борба за људска права је исувише озбиљан посао да би га водили дилетанти.
Зато верујмо једни у друге! Верујмо у поштене намере.
Питање за пуковника Бјеливука: Зар ви не мислите да је ово исправан став?Зашто сте себе ставили у контекст дилетантизма?Ви сте то урадили. И ви свој став потурате другоме, господине Миле. То се у јавној комуникацији не толерише господине Миле. Ваша подсвест говори да има дилетантизма и бори се са рационалном потребом да не признате дилетантизам у нашим редовима. Али своје фрустрације због тога, не приписујте гласнику истине!

Пракса ће сама избацити из наших редова оне који јуре властите интересе!
Ко сматра да ово није исправан став?

Војни пензионери су поштени људи. Затечени смо у свом поштењу пред најездом интереса светског капитала и домаћих колаборациониста!
Да ли је ово тачна констатација или не?

Ово је позив на опстанак! Не само нас, војних пензионера. Сви пензионери Србије су у лонцу!
Шта је лоше у овом ставу?

Уједињујмо се! Бранимо наше интересе и људска права.
Је ли ово у реду?“

Дакле, господо критичари мога текста, ви сте просечни интелектуални капацитети за ове послове и ваши реални домети су вербална кухиња у оквиру затворене ФБ групе. Пустити ваше мишљење изван ње опасно је по судбину војних пензионера.Суштина ваше хајке је веома провидна и нема везе са мојим текстом!Не негирам ваше врлине за неке друге послове нити мислим било шта лоше о вама као људима.
Објавио Арсеније Станковић у 14.21 уторак, 05. мај 2015


К О М Е Н Т А Р И :

Observer
,07.05.2015.14:02

Колега Јован Тамбурић констатује "Krajnji cilj nije postignut ali smo tvrdjavu bezakonja i bahatosti uzdrmali. Idemo dalje do pobede!“ Шта сте то и кога сте то "уздрмали",колега. Где је имало опипљив резултат? Ко вас је позвао на разговор? Нико. Ко се огласио из власти? Нико! Јесу ли усклађене пензије? Нису! Само је исплата пензија померена за дан касније! А ви формирате Удружење? Колико нам треба удружења да би сви амбициозни постали председници? УВПС, АППВС, ФБ група, Удружење подофицира Ниш, Втерани, Летачи,...?
Лично, мислим да је формирање АППВС био нужан и довољан одговор на манипулацију УВПС од стране господина Драгањца, Арсеновића и ПУПС-а. Све остало је расипање енергије. Е...сада што нема места за све амбициозне, не треба због тога разбијати фронт борбе за наше пензије. Направите ви програм борбе за остваривање циља. Ви немате програм! Шта је то програм? Е то је већ едукација а овде нема места за толико учења! Програм протеста није исто што и програм притиска на отуђену власт који мора да има своју динамику, и међусобно повезане мере и радње а не паланачко иживљавање и расправе појединаца на порталу затворене ФБ групе и Радиоадмирала!
С тим у вези, коментар колеге "Болен" је веома коректан и има јасну поруку.


zlatkoposavec,07.05.2015.17:23

Kolega Boško pre svega vas pozdravljam!

Vaš uvodni tekst uz članak kolege Arsenija pod nazivom Laža i paralaža koji ste ovde preneli nije potpun. Radi objektivnosti, bez želje za polemikom, moram da vam ukažem da ste iz vašeg uvodnog teksta, uz članak kolege Arsenija pod nazivom Laža i paralaža, u ovoj objavi izostavili ono najbitnije što ste u tom uvodnom tekstu naveli:
„Лажа и паралажа“ и поменути коментари дају слику протеста одржаног 10. марта из једног другог угла, пружајући истовремено и одговоре на бројна питања постављана мејловима, телефонским или непосредним контактима, у којима колеге војни пензионери питају шта се дешава и где је то „запело“ па се Организациони одбор протеста не оглашава већ готово пуна два месеца.
Није било тешко наслутити да су неке релације нарушене, да неке никада нису биле ваљано ни успостављене, да су појединци јавно износили једно, док су интимно осећали нешто сасвим друго,а размишљања оних који одлучују шта ће саопштити војним пензионерима, а шта све треба, може и мора завршити само у оквиру „Затворене ФБ групе“ показују се погрешним.
Не може се дочекивати „на нож“ другачије мишљење, другачији став, другачије изговорена реч, и без рационално сучељених аргумената приступити дисквалификацији.
Онако, у хору.
Не представља ли то можда бојазан евентуалне угрожености нечијих лидерских амбиција у најави?
Сведоци смо како оне врло брзо прерасту у лидерске сујете и заслепљеност.
Не треба нам то.


Болен,07.05.2015.18:50

Уважени колега Златко,

Ако још једном пажљиво погледамо Ваш коментар који се састоји из 3 реченице, од којих су прва и трећа изјавне - обавештајне (граматичка подела по значењу) и у којима самим тим нема ништа спорно, док се сва Ваша замерка упућена мени састоји само у другој реченици која гласи:"Napominjem da kolega Bolen nije nasao za shodno da objavi i jucerasnji clanak kolege Arsenija i komentare koji su usledili u vezi sa tim clankom."
Дакле, како сте на читав мој текст упутили САМО и САМО ову замерку, ја сам Вам САМО И САМО на исту дао одговор, нагласивши да се он - одговор налази у "уводном делу" мог уводног текста, што је потом и објашњено.
Као што се јасно види Ви НИСТЕ коментарисали НИЈЕДНУ реченицу из остатка мог текста, па се поставља питање зашто бих ја цитирао читав свој текст, у чијем наставку Ви нисте истакли ништа спорно.
Добро сте уочили да се оно најбитније што сам написао налази у другом делу текста, али подвлачим још једном да Ви НИСТЕ коментарисали тај део текста, што је Ваш избор,па би заиста било "болесно" да ја цитирам и коментаришем сам себе НИ ОД КОГА прозван.

Поздрављам Вас


Бранислав,09.05.2015.22:56

Господина Арсенија пратим преко блогера и читам све његове текстове. Наравно не слажем са г. Арсенијем у свему, то је и нормално, али искрено говорећи у праву је барем 99 %. Мало ли је. При томе мислим на све текстове које је објавио.

Посебно препоручујем чланак "ДАН ПОСЛЕ" у коме је на 4 стране дао анализу и препоруке за даљи рад.
Уз мале допуне, уношењем неких наших виђења на постојеће проблеме и решења, може се претворити у програмски документ свих војних удружења која су учествовала на протестима 10 марта.

Правде и истине ради морам рећи да је г. Арсеније писао о проблемима војних пензионера још онда када су други дискутовали само о пресудама, процентима итд..., а о неком писању против Владе нису смели ни да помисле.
Други су се осоколили тек када су на сајту аппвс осванули текстови колеге Бошка, а затим и моји (подршка адвокатима и тражење смене министара Селаковића и Вулина).

Коментаре колеге "Обсервера" подржавам у потпуности. Сушта истина. :)
Last Edit: 10 May 2015 10:27 by bolen.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.312 seconds
Powered by Kunena Forum ::