Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 8 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Dobro došli u Kunena forum!
Ispričajte nama i našim članovima ko ste, šta vam se sviđa i zašto ste postali član ovog sajta.
Želimo dobrodošlicu svim novim članovima u nadi da ćemo se često viđati!

TOPIC: МОЈЕ ОБРАЋАЊЕ И ВИЂЕЊЕ

МОЈЕ ОБРАЋАЊЕ И ВИЂЕЊЕ 11 Nov 2014 18:18 #1222

  • bolen
  • bolen's Avatar
Аутор Болен

МОЈЕ ОБРАЋАЊЕ И ВИЂЕЊЕ


Поштоване колеге модератори, чланови сајта и гости,

Ових дана сведоци сте да на једном од ова два наша „сијамско-близаначка“ сајта, Адмиралу, круже некаква „ОТВОРЕНА ПИСМА“у наставцима, да се помпезно jaвности ОТВАРА и напада једно друго, интерно писмо председника АППВС упућено члановима редакције сајта Асоцијације, ОТВАРА се јавности интерна преписка између администратора и модератора сајта, ОТВОРИЛА се и ЗАТВОРЕНА facebook група Војни пензионери Србије, ОТВОРИО се и наш колега Златко.
Много ОТВАРАЊА одједном, промаја на све стране, има и „прехлађених“, и то са озбиљно повишеном температуром.
Да ли је баш она (повишена температура), узрок бунцања, изношења неких полуистина и неистина – не знам, али да су изнете јесу, и самим тим заслужују одговор.

О чему се заправо ради?

Дана 29.10.2014.године колега Златко на Адмиралу и сајту АППВС објављује писмо господина Срећка Прентовића под насловом : „Отворено писмо познатом пљачкашу моје пензије, лицу познатом полицији и свим грађанима Србије“
Дана 02.11.2014.године на интервенцију председника АППВС колеге Милосављевића, администратор сајта колега Вуликић у договору са мном скида поменуто писмо са сајта, и о томе Е-mail-oм oбавештава колегу Златка.
Дана 03.11.2014.године колега Златко шаље одговор на Е-mail колеге Вуликића.
Дана 04.11.2014.године председник АППВС, колега Милосављевић обраћа се интерним писмом, Е-mail-ом администраторима и модераторима сајта.
Дана 07.11.2014.године колега Златко објављује на Адмиралу своје „отворено писмо“.

Кренимо редом.

Шта је спорно у „Отвореном писму“ господина Срећка Прентовића те је оно скинуто са нашег сајта?

За површног читаоца који не улази у суштину – ништа или тек понешто, за оног пажљивијег много тога.
Читајући ово писмо из угла тог површног читаоца, неминовно улазимо у вртлог емотивне носталгичности, самопрепознавања и поистовећивања.
А како је уз то и мото писма очигледан већ из самог наслова, и и те како нас се дотиче, врло лако можемо упасти у замку пружања безрезервне подршке његовом писцу.
Понесени том еуфоричношћу спуштамо властити праг толеранције, и спремни смо да пренебрегнемо и занемаримо, или оно што је још горе, спремни смо да прихватимо све оно на шта бисмо иначе другачије реаговали.
Срећа је ипак, што велика већина не дели ту површност и уме да држи главу изнад поменутог вртлога.
Као што рекох, мото приче( писма ) господина Прентовића наводно је „пљачка пензија“, али што у читању даље одмичете све је очигледније да је циљ нешто сасвим друго.

Не спорећи никоме, па ни господину Прентовићу право на лично мишљење и начин изражавања тог мишљења тамо где то има прођу, писмо је са сајта АППВС, на који га је поставио модератор, колега Златко, СКИНУТО ЗБОГ ДЕЛОВА СА ИЗРАЗИТО НЕПРИМЕРЕНИМ И УВРЕДЉИВИМ САДРЖАЈЕМ, усмерених и упућених Влади Републике Србије, председнику Владе Републике Србије и министрима у Влади.
И да се одмах разумем са онима који би ме, због њихове површности, могли можда протумачити као експонента ове власти или томе слично – куцају на погрешна врата.
„Писмо“ би завршило на исти начин и да је упућено било коме другом, са оваквим садржајем.

О уклањању спорног писма са сајта, колега Вуликић као администратор сајта, упућује колеги Златку Е-mail (интерна преписка), у коме му наводи разлоге за то.

У свом одговору, колега Златко између осталог износи:
„...a da li je intonacija pisma dobra i da li priliči sajtu najbolje pokazuju komentari koje su naše kolege objavile u vezi sa pismom na sajtu Admiral, kao i komentari čitalaca na društvenim mrežama.“

Свесно или несвесно, тек колега Златко овде меша бабе и жабе.

По њему, да ли нешто приличи или не приличи концепцији и структури неког сајта, и да ли ће се наћи на њему, одређују коментари читалаца на сајту и друштвеним мрежама.
Ма да ли?
Па ако је тако, нека проба на бази тих коментара на које се позива, да ово „Отворено писмо...“ објави примера ради на сајту ФК „Партизан“, или Друштву пчелара „Београд“.

То може на сајтовима физичких лица, појединаца или група, као што је случај и са Адмиралом, који немају програмска и статутарна ограничења и усмерења.
Оснивач овог сајта је АППВС, дакле правно лице, чији Програм и Статут уствари одређују концепцију и трасирају рад сајта.
Не може у Програму и Статуту стајати једно, а на сајту администратори и/или модератори спроводити нешто сасвим друго.
Ако у Статуту неке организације или удружења стоји да је оно нестраначко, аполитично и томе слично, може ли онда на сајту те исте организације или удружења да се ради другачије, мимо Статута, да се промовишу или блате странке, да се води и презентира политика према вољи, жељи,или пак политичкој и страначкој опредељености неког госта или члана сајта.
Па ако већ понекад и морамо да се дотакнемо политике и политичара у коментарима, јер их је тешко заобићи у нашој данашњој збиљи, морамо ли то чинити крајње примитивно и језиком улице?
Може ли на том сајту да се пљује по председнику Владе и по члановима владе сопствене државе, називајући их:

- „ПОЗНАТИ ПЉАЧКАШ МОЈЕ ПЕНЗИЈЕ“
-„ЛИЦЕ ПОЗНАТО ПОЛИЦИЈИ“,
-„...С КОЦА И КОНОПЦА САКУПЉЕНА ДРУЖИНА“,
„...КАО ВЕЋИНА ТВОЈЕ САБРАЋЕ ИЗ ДРУЖИНЕ КОЈЕ НЕКИ ИЗ МИЛОШТЕ НАЗИВАЈУ ВЛАДА, А ЈА СМАТРАМ ПЉАЧКАШКОМ,“ како то чини господин Прентовић а преноси и објављује колега Златко?
Може ли се у обраћању председнику Владе, за министра одбране рећи:“...БЛЕНУЋЕ У ТЕБЕ СВОЈИМ ТУПАВИМ, НЕЗНАЛАЧКИМ ПОГЛЕДОМ, НЕ ЗНАЈУЋИ ДА ТИ ОДГОВОРИ, АЛИ ТИ СИ МЕКА СРЦА И ОПРОСТИЋЕШ МУ ЊЕГОВУ ТУПОСТ, ЈЕР ЗАБОГА ОН ЈЕ САМО КЕРАМИЧАР.“
И није то све, али је и ово превише.

Свој одговор администратору поводом уклањања писма које је објавио на сајту, колега Златко закључује:
„Ako je cilj sajta da “aplaudiramo” svim potezima vlasti, da ne kritikujemo zakone koje donosi i mere koje vlast preduzima, koji su verovatno neustavni i nezakoniti, da uskraćujemo ljudima da iznose svoja mišljenja i stavove na kraju ćemo se pretvoriti u “Udruženo rukovodstvo” koje tako zdušno napadamo i kritikujemo“.

Опет бабе и жабе.

Да ли горе наведени делови „писма“ представљају критику Закона и мера које доноси и предузима власт?
Да ли горе цитирано представља мишљење и ставове чијим уклањањем са сајта ћемо се претворити у „Удружено руководство?“

И чему та инсинуација у најави, како се ту ради о некаквој цензури.
Не, нема у горе наведеном ни КРИТИКЕ, ни МИШЉЕЊА ни СТАВОВА.
Само анимозитет, острашћеност, вређање, омаловажавање и пљување.
А свему томе и свему сличном, на сајту АППВС једноставно нема места, нека се за такве ствари потражи нека друга дестинација.

Дана 04.11.2014.године, инициран пре свега објављивањем наведеног писма, као и неким другим актуелним стварима везаним за рад сајта, администраторима и модераторима сајта интерном преписком обраћа се председник АППВС, колега Милосављевић.
Три дана касније, колега Златко, без сагласности других учесника, јавно објављује сву интерно вођену преписку, што је у најмању руку врло некоректно према колегама, јер се у доброј пракси савремене коресподенције, за објављивање преписке у коју је укључен већи броја учесника тражи њихов пристанак.
Уз то објављује и своје реаговање.

Очито незадовољан констатацијом колеге Милосављевића, како је објављивање „Отвореног писма...“ инцидент којим је нанета штета сајту АППВС, као и примедбом везаном за преношење чланака и коментара са једног на други сајт и Затворену facebook групу, колега Златко одлучује да до даљњег обустави своју активност на сајту АППВС све док чланови и корисници ТОГ сајта не изнесу своје ставове у вези тога, и његове укупне активности на сајту, називајући то "судом јавности".
Патетично, чак мелодраматично.

Каже колега Златко:

„Pored toga zamera mi se što članke i komentare sa sajta APPVS prenosim na sajt Admiral i zatvorenu grupu Vojni penzioneri Srbije na FB, odnosno što članke ili komentare sa sajta Admiral prenosim na sajt APPVS.“

Колега Златко само констатује, али не жели да објасни зашто му се то већ дужи временски период замера, чиме оставља читаоце у уверењу како је то без икаквог разлога.

Три су главна разлога за то.

ПРВО,

Сајт Адмирал и сајт АППВС оваквим радом постали су „сијамски близанци“. Све што имате на једном налази се и на другом, што умањује њихову аутентичност, препознатљивост па и занимљивост.
Поставља се оправдано питање: чему два готово истоветна сајта?

ДРУГО,

Познато је да су на оба сајта члановима омогућени коментари на све што се објави.
Како нису сви чланови једног сајта истовремено и чланови другог сајта, код пренетих чланака или коментара јавља се проблем на релацији КОМЕНТАР – ОДГОВОР на
КОМЕНТАР (реплика).
Другим речима, ако је неки чланак (нарочито ауторски) или коментар пренет са сајта АППВС на Адмирал и тамо од неког члана коментарисан, аутор изворног чланка или коментара са сајта домаћина нема могућност да на тај коментар пружи одговор (реплику) ако није регистрован на Адмиралу, што је некоректно и представља повреду његових права.
Дакле, да би се то превазишло произилази да сви који су регистровани на једном сајту морају то исто учинити и на другом.
Значи повратак на оно прво и још чвршћа униформност и близаначка веза.
Преношењем коментара на начин како то чини колега Златко нарушава се и правило оба сајта, да је коментарисање дозвољено само регистрованим члановима.

ТРЕЋЕ,

Приликом преузимања ауторских чланака са сајта АППВС на сајт Адмирал, колега Златко је у више наврата до сада учинио КРАЂУ АУТОРСТВА, или како се то каже ПЛАГИЈАТ.
Чинио је то тако што је неовлашћено вршио измене у мојим ауторским текстовима, БЕЗ МОЈЕ ДОЗВОЛЕ,одузимањем појединих делова, убацивањем својих реченица, изостављајући моје име као аутора и потписујући себе.
Последњи пут је то учинио 22.10.2014.године.
Тим поводом сам реаговао и скренуо му пажњу, а садржај преписке, иако невољно,као доказ објављујем у прилогу, уз напомену, да је вођена само између мене и њега сходно чему могу да је објавим, без било чије сагласности.

Надам се да је сада јасно шта је и зашто замерано колеги Златку по овом питању, а о чему он тражи да се изјасни „суд јавности“.

Дана 08.11.2014.године у ПС свог обраћања, колега Златко наводи:

PS - 08.11.2014.
"Ovaj clanak sam objavio na Admiralu i u zatvorenoj grupi Vojni penzioneri Srbije na FB. Na sajtu APPVS sam pokusao da objavim clanak, ali nisam uspeo, obzirom da izgleda vise nisam urednik-moderator na tom sajtu. Pretpostavljam da ce administrator sajta ili neko drugi ko je odredjen umesto mene za urednika prvo pregledati clanak, pa ga tek onda eventualno pustiti.
Uvedene su mi sankcije!"

ВЕЛИКА ЈЕ НЕИСТИНА ово што износи колега Златко, не желим да употребим ону другу реч.
Зна он врло добро да ли је или није модератор на сајту АППВС.
Зна, али по ко зна који пут, из само себи знаних разлога бави се претпоставкама, по правилу нетачним.
ЈЕСТЕ модератор за категорију пензионо осигурање како је и постављен и то му до дан данас није укинуто.
Пошто тај статус можемо да му укинемо једино колега Вуликић и ја, а како ми то нисмо учинили, да се претпоставити чему служи и против кога је усмерена ова НЕИСТИНА.

Евидентирано је, да је чак и данас,11.11.2014.године у два наврата боравио на сајту АППВС пријављен као МОДЕРАТОР, и то у 13:12 часова и 15:40 часова.
Па како је то могуће ако су му уведене санкције, и ако више није модератор како наводи?


Све ово колега Златко добро зна, али због „суда јавности“ потребно му је да себе представи као жртву, потребан му је мелодраматичан завршетак обраћања.

Из свега написаног очигледно је, да је било неопходно пружити сагледавање ове ситуације са позиција чињеница, објашњења и доказа, а не само из мртвог угла претпоставки, полуистина па и неистина.
У овом случају једнострано је изостала комуникација и сарадња, услед неспремности прихватања сугестија и зарад личног експонирања.
Тражење некакве јавне подршке и јавно истицање коментара и лајкова те подршке, може довести само до краткотрајне еуфорије и/или дуготрајног разочарења.
Attachments:
Last Edit: 11 Nov 2014 21:24 by bolen.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.126 seconds
Powered by Kunena Forum ::