Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 25 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: KO JE ПОЗВАН!?

KO JE ПОЗВАН!? 17 Mar 2015 14:23 #1487

  • bolen
  • bolen's Avatar
Болен

Ко је позван ?


Tanjug,17.03.2015.
Predstavnici Udruženja penzionera Srbije najavili su danas da će početkom aprila organizovati protest na Trgu Nikole Pašića, "nezadovoljni ekonomskim položajem penzionera i nezakonitim smanjenjem penzija".

Predsednik tog udruženja Milorad Vujasinović rekao je na konferenciji za novinare da su na protest pozvali i vojne penzionere, ali i ekonomiste i sve zainteresovane građane.

On je istakao da u Srbiji živi više do 300.000 penzionera samaca, da 30 odsto penzionera izdržava decu ili unuke u uslovima sve težeg ekonomskog stanja kada cene stalno rastu, a penzije se smanjuju.

Potpredsednik Udruženja Mihajlo Radović podsetio je da je taj sindikat u novembru prošle godine predao inicijativu Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti zakona kojim se reguliše smanjenje penzija.
Ukoliko Ustavni sud u razumnom roku ne donese odluku pitanje zakonistosti i ustavnosti smanjenja penzija naći će se pred sudom u Strazburu, naveo je Radović.

On je podsetio da je sindikat od PIO fonda tražio da im izdaju rešenja o smanjenju penzija, na osnovu kojih bi mogli da se obrate drugim sudskim instancama, ali su od Fnda dobili odgovor da je to privremeno rešenje i da je iznos penzija napisan na čeku.

Zbog ponašanja odgovornih u PIO fondu predstavnici sindikata penzionera razmišljaju o podnošenju krivičnih prijava, pripremili su i pojedinačne blako tužbe koje svaki penzioner može da popuni, a sindikat će ga dalje zastupati pred Upravnim sudom, rekao je on.

Predstavnici Udruženja najavili su da će 24. marta organizovati protest u PIO fondu navodeći da će stručne službe tog sindikata učestvovati u svim sudskim sporovima koji se tiču imovine PIO fonda.


К О М Е Н Т А Р И :

milica,22.03.2015.16:11

Novembar 2014 - Mart 2015 ,odgovora nema. I ovde se samo konstatacije ispisuju.
Sve vise licimo na sindikalna udruzenja. Njihova je borba za bolje uslove rada, stvaranje i adekvatnu naknadu.
PENZIONERI TRAZE OSTVARENO PRAVO na ono sto su svojim radom, stekli i izdvajali.
Last Edit: 22 Mar 2015 17:06 by bolen.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.095 seconds
Powered by Kunena Forum ::