Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 11 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: ПРАВНА ПОМОЋ

ПРАВНА ПОМОЋ 29 Nov 2014 19:01 #1258

  • zarko
  • zarko's Avatar
  • OFFLINE
  • Početnik
  • Posts: 8
  • Thank you received: 19
  • Karma: 1
Сматрам да је ово врло користан материјал, и требамо га сви прихватити без ограничења, јер и онако немамо свог заштитника. Чак и ПУПС који има само једну тачку у свом програму а то је заштита пензионера, на путу до Скупштине где се требало изјаснити за смањење пензија је заборавио ту једину тачку свог програма и гласао ЗА ???
*******
Правна помоћ пензионерима у одбрани пензија од паразита
6. новембар 2014.Саопштење
Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ ће пружити пуну бесплатну правну помоћ свим пензионерима у одбрани њихових пензија од Александра Вучића и његове неспособне владе. Први корак је да упуте допис Фонду ПИО и заxтевају да им Фонд уручи решење о смањењу пензије како би могли да остваре право на судску заштиту.

Покрет је већ упутио писмени позив Фонду ПИО да поштује Закон о Фонду ПИО и да свим пензионерима уручи решења о смањењу пензија ради остваривања права на судску заштиту.

Сви пензионери примају пензије на основу правоснажних решења Фонда ПИО којим им је утврђена и висина пензије која се обрачунава у складу са Законом о ПИО. Чланом 105 истог закона, прописано је да се правоснажно решење фонда може изменити новим решењем, те да измена износа пензије може наступити тек од првог дана наредног месеца од дана доношења новог решења.

Противзаконито је свако умањење пензија без претходно донетог решења о измени ранијег правоснажног решења којим је утврђена висина пензије сваком пензионеру.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ већ је покренуо потписивање петиције против овог противуставног и економски штетног потеза Александра Вучића, као и припрему иницијативе Уставном суду да прогласи накарадне законе о смањењу плата и пензија противуставим. Покрет припрема и трибине на којима ће упознати пензионере са њиховим правима и начином остварења правне заштите пред Фондом ПИО, Управним и Уставним судом Републике Србије.

Позивамо све пензионере, а и све друге грађане, да се активно укључе у борбу против смањења пензија. Позивамо вас да организујете потписивање петиције и дељење флајера у прилогу у свом окружењу, згради, комшилуку, пензионерском удружењу и да сами организујете трибине и разговарате са суграђанима. Грађанима Србије смо доступни на This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. за додатне иформације и помоћ у организацији.

Прилози:

dostajebilo.rs/files/uploads/Zahtev-penz...ondu-PIO_Beograd.pdf
dostajebilo.rs/files/uploads/Zahtev-penzionera-Fondu-PIO.pdf
dostajebilo.rs/files/uploads/Ne-damo-pen...arazitima_Online.pdf
dostajebilo.rs/peticija-penzije/#potpisujem
Last Edit: 29 Nov 2014 19:58 by .
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: Бранислав
Time to create page: 0.099 seconds
Powered by Kunena Forum ::