Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 89 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: "ACA" ponovo zavodi i obmanjuje

"ACA" ponovo zavodi i obmanjuje 24 Oct 2014 23:08 #1158

Поштоване колеге и саборци,

Нађох данас овај коментар "ACE" на сајту УВПС, тема "Непримерен одговор Министарства правде УВПС"
www.uvps.rs/index.php?option=com_content...:najnovije&Itemid=14

Сви знамо да се иза Аца као паравана крије руководство УВПС.

A који су им најновији греси у кампањи обмане КВП:

1.-
Пропагирање бода на 9.02 иако је судским пресудама потврђен вредност бода од 9.4 динара,
- Исправно је препоручено свима онима који нису тужили да поднесу тужбе за 11.06 %.
Али "АЦА" или појма нема или намерно, а боље рећи злонамерно тврди да ће они добити исплату 3 године уназад.
А постоји упутство колеге из Панчева да се тражи враћање предмета неоправданог богаћења (у овом случају новца).

2.-
Касно је тврди "АЦА" да се донесе Закон о обештећењу. Ма немој.
А што у том закону не би било регулисано :
- Превођење на личне бодове, онако како "Гиле" образлаже, то је једино законите (рачунају се плате од 1996 године.). Примењује се повољније решење (или садашњи износ или преведено на бодове), у складу са законом о ПИО,
- Повећање за 20 %, због бенефицираног стажа,
- Примена свих повишица на тако обрачунату пензију,
- Смањење тако обрачунате пензије по закону од 24.10.2014. Ми наравно да тражимо изузеће јер је закон неуставан.
У најмању руку није исто да ли породица као целина прима једну пензију односно плату или их има више.
Коме је то једино примање да се укине или значајно умањи смањење пензије. Право на умањење доказује се потврдом о незапослености завода за запошљавање - тржишта рада и потврдом о уписаној школи или студијама за чланове породице,.
- Обавеза доношења новог решења о пензионисању,

Додајем да сваки посланик има право да поднесе предлог закона. А што није поднео г. Арсеновић ?

3.- Е сад долази безобразни, ауторитарни текст малог "АЦЕ", не знам како да га назовем ?
" Svi drugi zahtevi pojedinih vojnih penzionera koje sam nabrajao u ranijim komentarima su nezakoniti i predstavljaju opstrukciju u ustvarivanju nasih prava koja nam po zakonu pripadaju.
"
Овим се, по мом мишљењу, циља на текстове АППВС, позив на демонстрације и захтев да подржимо адвокате.
Каква дрскост и безобразлук. Што не наведе који су то захтеви ? Па где се дедоше протести планирани од тог истог "Аце" ?

4.-
"Sto se tice samog Zakona o privremenom uredjivanju nacina isplate penzija nakon usvajanja istog u Narodnoj skupstini i stupanja na snagu trebalo bi pred Ustavnim sudom pokrenuti inicijativu za ocenu ustavnosti pomenutog zakona. "

Наравно да треба, али што не пише поднећемо. Кога чекају ?

5.-
"Dobra strana u svemu ovome ako tako moze da se kaze je u tome da se ubuduce kao osteceni vise nece izdvajati oko 40000 vojnih penzionera kao posebna kategorija vec ce se govoriti o oko 650000 penzionera koji ce od novembra meseca biti osteceni sa ovim po mom misljenju protivustavnim zakonom tj. svi oni cije su penzije vece od 25000 dinara. "

Пролупао "АЦА" као ДОС у шерпе (оне 2000 године).
Па шта може бити добро у томе што је огромној групацији од 650000 људи смањена пензија ?
Шта је нама боље што ће и њима бити горе ?
Ваљда ће они сада да протествују уместо ""Аце" ?


ОСТАЛО
Данас је г. Арсеновић поменуо дуг од 11.06 %, негде око 18 ч. и 45 мин. , сала празна - око 20 посланика. Премијер Вучић већ је давно отишао да држи говор на ТВ. Очекивати је бусање у прса на сајту УВПС о огромним напорима и храбрости у одбрани права војних пензионера.
А пред Премијером Вучићем није смео ни да писне, иако је г. Вучић одговарао на сва постављена питања и то много жешћа од овог.

Поред изнетог додајем да је "ПУПС", чији је припадник г. Арсеновић" у Народној Скупштини Р. Србије подржао смањење пензија.





K O M E N T A R I :

st.vodnik


Kolega Branislave,
Sve su to sitne duše, po prilično neznalice, obični strašljivci i licemeri. Čuo si onog Krkobabića juniora, od 75 godina, kako hvali pljačkanje članova sopstvene partije. Ćovek uzeo reč priča o ekonomskim principima o ekonomičnosti poslovanja. Da bi i dalje ostao poštar broj jedan u Srbiji bio bi u stanju da nam svima uzme 50% penzije i udeli gazdi koji ga je namestio na to mesto.On prića o ekonomiji i tržištu a firma mu je 100% u monopolskom položaju. Smatra da je tržište dok se u prometu koristi novac a trebao bi da zna da je glavna odlika tržišta konkurencija.
Onaj general Arsenović se prosto oduzeo od straha kako će gazda shvatiti njegovu besedu. Imao je veću tremu nego general Mihailo Rašić kada je 15.avgusta 1914.god.izvršio usiljeni marš Kombinovanom divizijom iz reona UBA na planinu Cer i diviziju iz pokreta uveo u borbu protiv elitne švapske 21.divizije, u mrkloj noći, kada je kiša lila kao da se nebo prosto otvorilo iznad Cera, munje parale nebo a od grmljvine topova i gromova prosto je ključalo kao u kazanu.Razvila se borba na nož u neposrednom dodiru. Srbi su pretrpeli ozbiljne gubitke ali su Švabe leševima prekrile Tekeriš, ili neredu bežali i davili se nabujaloj Drini.General Rašić i vojvoda Stepa nisu oklevali, umirali od treme, nego su direktno ušli u prvu liniju svoje vojske i klali se sa Švabama.
Ovaj naš se uprpio, glas mu drhti, nema vazduha,jedino on zna zašto: sigurno iz ličnih poriva i slabosti, straha od gubitka mandata i privilegija, najvrovatnije. Zaboravio je na nas, svoje saborce. U zadnjih par sekundi nešto je sramežljivo počeo o 11.06% ali mu "poslovnik nije dozvolio da poentira". Uplašio se general jednog običnog redova, bez ikakvog čina. Zar nije bruka. Mislim da je ispoljavanjem ovolike prpe zaslužio da mu taj redov uzme ne 15% penzije nego da mu pocepa Rešenje o penzionisanju i pošalje ga u nadležnost Vulin Alijas Aci.
To je razlika između generala nekada i sada.
Last Edit: 25 Oct 2014 17:43 by .
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: st.vodnik, TiZor
Time to create page: 0.242 seconds
Powered by Kunena Forum ::