Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 60 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: КО ЈЕ НЕЛЕГАЛНО ПРОДАО 100.000 СТАНОВА

КО ЈЕ НЕЛЕГАЛНО ПРОДАО 100.000 СТАНОВА 01 Jun 2016 14:36 #1952

Овде се отвара низ питања:
1.- Да ли је ова вест тачна ?
2.- Одакле СУБНОРУ оволики станови ?
3.- Сви ми имамо потврде да смо учествовали у одбрани земље и шта се намерава са парама од обештећења ?

4.-
Ето драге колеге решења за војне бескућнике. Ради се о борцима, зар не.
Шта је 2 до 3.000 станова у односу на 100.000 наведених у тексту.
The administrator has disabled public write access.

КО ЈЕ НЕЛЕГАЛНО ПРОДАО 100.000 СТАНОВА 01 Jun 2016 14:29 #1951

КРАЉЕВАЧКИ СУБНОР ПОКРЕНУО ИСТРАГУ: Ко је 90-тих нелегално продао 100 000 борачких станова?
Србија
21:38, 30.05.2016.


КРАЉЕВО - Деведесетих година прошлог века у Србији је нелегално продато око 120 000 станова, које су заједничким средствима градили борачка организација СУБНОР и друга тадашња предузећа и организације, тврде у СУБНОР-у за Рашки округ и Град Краљево.

Борци су на основу правилника СУБНОР-а станове добијали на коришћење до своје смрти након чега су станови додељивани другим борцима и није постојала могућност њиховог откупа. Тако је било све до почетка деведесетих година када је тадашња власт станове продала грађанима који за државу никада нису ни ратовали, наводи портал "Краљево онлине".

До нелегалне трговине са борачким становима долази крајем осамдесетих година прошлог века када је држава донела закон о откупу станова који није важио за борачке, па је општина чим би неки првоборац преминуо уместо да његов стан добије други, стан додељивала трећим лицима на коришћење а потом и продавала.

“При чему је комплетна шема продаје, да је тако назовем, ишла на тај начин што би неко ко је био на извору информација обавестио, вероватно не за џабе већ за неки новац, потенцијалног заинтересованог за откуп стана. Тај би дошао добио би упут, од града да оде у Јавно стамбено предузеће да склопи уговор о закупу, да би се после месец дана тај исти закупац појавио са захтевом за откуп стана и онда је град продавао нешто што није његово”, каже за “Краљево Онлине” Пуниша Јовановић, председник СУБНОРа за Рашки округ и Краљево.

Председник СУБНОР-а Србије за Рашки округ истиче да поседује комплетну оригиналну документацију која садржи адресе и квадратуре станова и имена људи који би требало да буду у њима. Такође наглашава да нису у питању само станови већ и друга имовина коју је СУБНОР градио или добијао на поклон од бораца као што су поједине земљишне парцеле, сеоска домаћинства и локали.

“На нивоу Србије ми имамо неку процену коју смо радили то је у програмским актима СУБНОРа Србије ја мислим чаки и преко 100.000 станова. За неке градове имам и тачне информације, рецимо Ивањица, 227 станова, али је интересантно да је у Ивањици продају одрадило предузеће за Путеве. Како се ко у целој тој причи снашао и како је ко био спреман да уђе у неку врсту злоупотребе, која уопште није мала. На нивоу Краљева по процени Фонда за вештачење Нови Сад, вредност ове имовине је 11,5 милиона еура. Није то мало”, додаје Јовановић.

У судском поступку који је покренут у Основном суду у Краљеву СУБНОР ће покушати да поништи бесправно склопљене уговоре о продаји станова и друге имовине и добије обештећење од општине јер је није овластио да ту исту имовину може да прода, а већина станова дошла је у руке тадашњих локалних функционера, али и виђенијих Краљевчана попут директора, лекара, професора, који су на овај начин дошло до свој друго трећег па чак и четртог стана. Треба испитати и где је завршио новац од продатих станова јер није уплаћиван на општински већ посебне рачуне, којима се се сада губи траг.

(Краљево онлине)
ПРЕУЗЕТО СА САЈТА КУРИР.РС
Last Edit: 01 Jun 2016 14:30 by Бранислав.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.096 seconds
Powered by Kunena Forum ::