Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 44 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Dobro došli u Kunena forum!
Ispričajte nama i našim članovima ko ste, šta vam se sviđa i zašto ste postali član ovog sajta.
Želimo dobrodošlicu svim novim članovima u nadi da ćemo se često viđati!

TOPIC: MАТЕМАТИЧКИ НЕВЕРОВАТАН РЕЗУЛТАТ

MАТЕМАТИЧКИ НЕВЕРОВАТАН РЕЗУЛТАТ 04 May 2016 18:15 #1938

Ako je nominalni izborni prag (cenzus) konačno utvrđen na 188.535 validnih glasova birača to znaći da je ukupan broj validnih glasova birača bio 3.770.700.
U ukupan broj glasova ne mogu se računati bačeni glasovi preko protestnog glasanja (beli listići). U Zakonu jasno piše:
U raspodeli mandata učestvuju samo izborne liste koje su dobile najmanje 5% glasova od ukupnog broja glasova birača koji su glasali u izbornoj jedinici.

Jasno je da skup glasova birača mogu činiti samo validni glasovi (ispravni glasački listići). Iz tog skupa glasova se izračunava procenat od 5% i dobija se nominalni izborni prag u broju glasova.
Pitanje je veliko, da li je firma dr Miladina Kovačevića korektno utvrdila ovaj rezultat. Jasno je da se obrada vrši licenciranim softverom ali ulazni podaci, da li ručno uneseni ili sa nekog nosača memorije ili online, su ustvari najvažniji momenat u proceduri. Poznata je stvar da se preko pogrešnih podataka ne može dobiti tačan rezultat.

Druga stvar je statistička verovatnoća da neki rezultat bude tačno za jednu jedinicu manji od nominalnog praga = 188.535.
Ako su se glasački listići ubacivali u 8.378 kutija po Srbiji, koja je verovatnća da se računskom operacijom sabiranja elemenata uzetih po fiksnom kriterijumu iz ovih 8.378 skupova, potpuno disjunktnih, dobije broj 188.534 odnosno manji tačno za 1 od nekog fiksiranog broja?
Rezultati u svakoj kutiji (skupu) su izraženi prirodnim brojevima, što znaći celim brojevima uključujući i nulu, ovi rezultati su realizacije 8.378 slučajnih promenljivih diskretnog tipa jer su realizacije prebrojive.
Rezultat , broj 188.534 je realizacija jedne multivarijacione slučajne promenljive koja ima 8.378 sfera.

Prosečan broj birača po biračkom mestu je 450. Znaći da je svaki rezultat od 8.378 slučajeva zbir po nekom kriterijumu –ovde glasovi za DSS-Dveri parcijalnim sumama 450 članova u svakoj kutiji.
Ukupni rezultat za ovu listu je realizacija jedne slučajne promenljive Xij i= 1,2, ...... 450; j = 1,2, ............8.378.

Ruski matematičar LJapunov (Petrogradska škola matematike) je 1901 godine dokazao tzv. Centralnu graničnu teoremu koja teorema je posle teoreme o Zakonu velikih brojeva najumnija stvar za dokazivanje u matematici uopšte do sada.
Neka su X1, X2, ..., Xn nezavisne slučajne promenljive koje imaju istu, ne nužno normalnu distribuciju. (Kod nas su to biračke kutije-skupovi realizacija).Tada važi pravilo da sa porastom n, distribucija suma i aritmetičkih sredina slučajnih promenljivih teži ka normalnoj distribuciji. Pri tome, distribucija slučajnih promenljivih X1, X2, ..., Xn ne mora da bude normalna.
U mnogim slučajevima, centralna granična teorema važi već za izuzetno mali uzorak.
Znaći, primenjeno na naš slučaj, svaki rezultat od 8.378 skupova (kutija) a koji se odnosi na ovu koaliciju je realizacija jedne multivarijacione Normalne slučajne promenljive.
VEROVATNOĆA DA SE NORMALNA SLUČAJNA PROMENLJIVA REALIZUJE U JEDNU TAČKU U PROSTORU, U FIKSNI BROJ, JEDNAKA JE NULI.
Znaći verovatnoća da se sabiranjem parcijalnih rezultata od 8.378 realizacija (broja kutija) datih koaliciji DSS-Dveri dobije broj tačno 188.534 jednaka je nuli.
Ako se to dogodilo, jer realizacija je moguća i događaja čija je verovatnoća jednaka nuli, onda prisustvujemo izuzetno retkom događaju koji nije predmet matematike niti se može objasniti matematičkim zakonitostima. Recimo mali meteorit se iz vasione približava zemlji i pogodi baš mene na ulici. Verovatnoća ovog događaja je nula ali se ipak može realizovati. Samo se nemoguć događaj ne može realizovati .
Znaći koristeći ulazne podatke, zapisnici sa biračkih mesta, 8.378 rezultata, dobijanje broja sabiranjem ovih parcijalnih suma, tačno za jedan manji od neke fiksne tačke je matematički izuzetno redak događaj sa verovatnoćom jednakom NULA.
Zaključak:
Rezultat je morao biti podešen, ispravljanjem Zapisnika, ili intervencijom tokom računske obrade, što onda nije problem niti je to više matematika. To je onda zloupotreba matematike u političke svrhe.
Inače, koliko sam do sada video zapisnika po raznim sajtovima niti jedan nije „čist“ kako je definisan Članom 75. Zakona o izboru narodnih poslanika.
Utvrđivanje rezultata izbora je čisto računovodstvo, ništa drugo. Prvo se gledaju dokumenta (zapisnici). Ako su prepravljani, nepotpisani, dopunjavani i sl. smatrati ih treba bezvrednim papirima i pokušati preko ponovnog brojanja glasova doći do rezultata, normalno ako su glasački listići takođe zakonom predviđenim postupkom dopremeljeni, originalni su, nije ambalaža otvarana itd.
Zakon o izbru narodnih poslanika je manjkav jer predviđa da su birački odbori i RIK društvo dobrih ljudi, da jedva čekaju da rade logično i po propisima. Situacija je obrnuta, svi oni žele da samo ostvare benefit svojoj stranci odnosno svome gazdi.
Zbog manjkavih Zapisnika Zakonom nije predviđeno poništavanje izbora? Izbori se poništavaju samo narušavanjem člana 69. (tajnost izbora) i Člana 74. Zakona (u kutiji ima više glasačkih listića od broja glasalih).
Zakon mora da bude bolji, da se predvide sankcije za kršenje Zakona , prekršajno a i krivične.
Procedura mora biti detaljno razrađena i predviđeno postupanje u svakoj varijanti.
RIK mora biti državni organ a predsednik RIK treba da bude predsednik VKSS, da predsednik RIK odabere članove komisije, uglavnom sudije redovnih sudova, obradu da vrši RZS .
Predstavnici lista mogu posmatrati rad RIK i RZS ali ne mogu niti jednom rečju učestvovati u radu. Mogu se podnositi prigovori koji se momentalno rešavaju, dalje Upravni sud, sve u roku od 24 časa.
Nisam čuo da je neka lista podnela prigovor na Zapisnik, da nije potpisan, da je prepravljan itd. je se zbog toga izbori ne poništavaju. Glavni dokumenat je Zapisnik sa biračkog mesta i mora biti čist kao suza.
PS
Kada je dobijen broj 4,99, gde su ti matematičari iz ove koalicije, da li uopšte imaju takvih ljudi. zašto nije izvršen uvid u računsku proceduru, da li su svi rezultati i međurezultati identično formatirani na delu decimalnog razlomka. Koji broj je išao posle drugog broja 9, da li je bio paran broj? Da li su svi rezultati obrade imali dva decimalna mesta, da li je možda bio format na 5 decimala a onda zaokrugljen na dve? Ništa nisu uradili ekspertski u RZS, tamo je rezultat dobijen „koji je trebao biti dobijen“. Najvažnija stvar, nije kontrolisan Input podataka, Zapisnici.

Da se ne bi stekao utisak da ja lobiram za bilo koju stranku, mogu samo da kažem da je izlazak na izbore u Srbiji za mene ogromno poniženje i ne izlazim nikada. Moj stav je odavno poznat: „za mene nema dobre vlasti“, svaku vlast smatram elementarnom nepogodom koja me je zadesila bez moje volje. Nastojim da ostanem što manje „oštečen“ od ove elementarne nepogode zvane vlast koja me direktno ugrožava. Svestan sam takođe da me mora ova pošast „bar malo zakačiti“ i svestan toga mnogo ne očajavam.

аутор: Рајко Крајишник
Last Edit: 04 May 2016 18:16 by Бранислав.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.088 seconds
Powered by Kunena Forum ::