Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 27 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Porasle cene

Porasle cene 09 Feb 2015 21:04 #1381

  • st.vodnik
  • st.vodnik's Avatar
  • OFFLINE
  • Senior
  • Posts: 64
  • Thank you received: 71
  • Karma: 7
Tiha i nevidljiva ruka inflacije cena

Aktuelni vlastodršci su iznenađeni kako narod ne primećuje da mu je bolje. PV AV zbori da ga je prosto sramota da nam obelodani koliko smo na svim poljima napredovali i kako sve ide „neuporedivo bolje i brže” nego što je zamišljeno uvodeći „delotvorne reforme”. Prihodi budžeta države presipaju, ne znaju šta će sa tolikim novcem, rashodi minorni kao rezultat mera štednje vlade, javne finansije nikada bolje,preti suficit, ..... (intervju dat Pinku). U ovom silnom iznenadnom blagostanju, vlasti su odlučile da izdaju uvećane račune građanima za usluge javnih preduzeća i pre donošenja odluke o promeni cena usluga i objave te odluke u Službenim novinama. Vlasti zaključuju da taj običaj donošenja odluka, objavljivanja, obaveštavanja korisnika i sl. je jedan prevaziđeni stereotip, jedna bespotrebna procedura, što treba odmah napustiti. Pošto smo nesposobni da ukapiramo „ da nije svejedno pre i posle reformi”, oguglali smo pa niti lepotu ne osećamo, vlasti su rešile da nas tajno usrećuju čisto iz milosrđa, ima jedan što sve gleda, tako da mi uživamo a ustvari ne osećamo sreću. Zato i ne osećamo lepotu tajnog povećanja cena, još će toga biti, korisno bi bilo da nas tako lepo iznenade sa cenom struje, porezom na imovinu, još jednom korekcijom penzija i plata, „promenom raznih tarifnih sistema” i sl. jer je to sve u našu korist. PV sa svekolikom vladom se nada da ćemo se ipak polako dozvati i početi osećati ako nikada a ono sigurno kada nam izvršitelji pokucaju na vrata ili elektromonteri, sa nalozima za skidanje el.brojila. Koja će nas sreća tada obuzeti, to je poklon od naše vlasti, sve urađeno iza naših leđa, tajno u mraku, sa nesebičnim požrtvovanjem, uslišavajući našu patologiju da nismo normalni, da ne možemo da „vidimo razliku”. Kada ostanemo par meseci u mraku ili nam izvršitelji porobe stvari po stanovima, baš će biti sentiš. Sveća dogoreva, parket pucketa u bubnjari sa čunkom isturenim kroz prozor stana, nema tog odvratnog interneta ,tranzistorčić na baterije držimo na uvo, jedino će biti tuga što u našem domu neće biti, kao do sada, neprekidno i na svim TV kanalima, neće biti našeg voljenoh usrećitelja, vrhovnog šefa svih naših usrećitelja. Za ovo direktnu odgovornost snose ona dva izbezumljena i uplašena elektromontera koji su došli po el.brojilo. Sigurno će se naš usrećitelj setiti i osetiti koliko nam nedostaje, pa će narediti da se u izloge postave TV aparati da možemo ipak gledati našeg usrećitelja kroz staklo cupkajući u mestu što je zdravstveno vrlo korisno.
Stariji građani će uživati u sećanju na sredinu prošlog veka kada su se čudili toj kutiji koja menja slike iz izloga na Terazijama.

U nastavku je tekst objavljen u Dnevnom listu „Politika”. Izvršena je neznatna modifikacija teksta izostavljanjem nekih fotografija grejnih tela.

06. 02. 2015. - Politika
BEOGRAD: Cena grejanja porasla za pet odsto u januaru, gradska vlast ćuti!

Bez ikakve najave, gradska vlast Beograda podigla je cene grejanja za skoro pet odsto, a građanima su uvećani računi već poslati.
Korisnici daljinskog grejanja u prestonici, njih oko 300.00, dobila je ovih dana januarske račune za grejanje uvećane za 4,7 odsto, a gradska vlast poskupljenje nije ni najavila ni objavila, piše Politika.
Tako su Beograđani o poskupljenju grejanja sa 113,96 dinara po kvadratu na 119,36 dinara saznali kada su otvorili januarske račune.
Za oko 30.000 korisnika kojima grad isporučuje i toplu vodu i ta stavka je na računima uvećana sa 180,76 dinara po kubnom metru na 189,24 dinara.

Poskupljenjima tu nije kraj jer je mimo svih ranijih obećanja, aktom gradonačelnika, promenjen i cenovnik koji se odnosi na cene grejanja poslovnog prostora, koje je takođe poskupelo.

Prvog dana ove godine poskupela je i ekološka zaštita za stambeni prostor koji sada iznosi 0,87 dinara po kvadratu.
Last Edit: 09 Feb 2015 21:59 by .
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: TiZor
Time to create page: 0.085 seconds
Powered by Kunena Forum ::