Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 11 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: Повећање плата и пензија сада није тема

Повећање плата и пензија сада није тема 26 Jun 2017 11:07 #2109

Званични разговори представника Србије с мисијом Медјународног монетарног фонда почели су данас пленарним састанком у Народној банци Србије, саопштила је централна банка.

Делегацију Србије на пленарном састанку предводила је гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић која представља Србију у ММФ-у, а у разговорима су учествовали и министар финансија Душан Вујовић и министар привреде Горан Кнежевић са сарадницима.

Мисија ММФ-а коју предводи Џејмс Руф, борави у Београду од 22. јуна до 5. јула поводом седмог разматрања резултата спроводјења актуелног стендбај аранжмана Србије.

Он је пред почетак састанака рекао новинарима да повећање плата и пензија сада није тема и да ће се о томе разговарати током наредне посете и истакао да српска економија расте, али и да тај раст мора да буде бржи.

Истовремено биће обављене и консултације по члану ИВ Статута ММФ-а.

У оквиру седмог разматрања актуелног стендбај аранжмана, биће сагледана реализација обавеза договорених економским програмом, остварени резултати фискалне политике, као и мере економске политике које ће бити спроведене у наредном периоду.

Како се наводи, посебна пажња у разговорима биће посвећена спроводјењу свеобухватних структурних реформи које треба да допринесу даљем отварању нових радних места и постизању одрживих и високих стопа привредног раста.

Истовремено, у оквиру Консултација по члану ИВ Статута ММФ-а, које ова институција обавља са земљама чланицама ради спроводјења своје надзорне функције, представници мисије анализираће целокупна привредна кретања у Србији.

beta.rs/ekonomija/ekonomija-srbija/66645...a-delegacijom-srbije
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.091 seconds
Powered by Kunena Forum ::