Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 11 guests and no members online

   
Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

TOPIC: “Microsoft” инвестира милионе долара у нишку фирму

“Microsoft” инвестира милионе долара у нишку фирму 19 May 2017 09:59 #2081

Српска компанија “Frame” је од “Microsoftа” и још неколико компанија добила 16 милиона долара вредну инвестицију за развој свог софтвера који омогућава корисницима да своје апликације са рачунара и одређене софтверске алате пребацују у цлоуд - виртуелно складиште података.

Како каже Нишлија Никола Божиновић, један од оснивача компаније “Фраме”, фирма у Србији запошљава укупно 30 људи и своје тимове има у Нишу и Београду. Нове инвестиције биће уложене, како каже, у запошљавање софтверских инжењера, као и за проширење продаје и маркетинга, нарочито у Европи и Азији.

Од самог почетка компаније, још када је “Frame” био само идеја, поједини коментари говорили су да је то само неки ремоте десктоп. Microsoft-ова инвестиција је доказ да је проблем који решавамо изузетно тежак и важан, и потврда је сјајног посла који је наш тим урадио - рекао је Божиновић.

“Frame” користи, појашњавају у компанији, "cloud" инфраструктуру “microsoft”-а (Азуре) и “Амазон”-а (АWС). Током последњих 5 година, неке од најпознатијих светских фирми, као што су “Адобе”, “Аутодеск”, ХП и “Сименс”, почеле су да користе “Frame” за дистрибуцију апликација преко "cloud"-а.

За рад и идеје српске компаније један од потпредседника “microsoft”-а Награј Касхyап, имао је само речи хвале и како сам каже био је импресиониран.

“Фраме” омогућава милионима windows апликација, али и стотинама милиона корисника директан пут до поузданог и безбедног ИТ окружења. Користећи “microsoft”-ов "cloud", Фраме нуди непревазиђене могућности фирмама широм света, због чега смо и одлучили да инвестирамо и да заједно радимо на проширењу капацитета - рекао је Касхyап.

Софтверски производ ове компаније већ се, како кажу, користи у великим компанијама и државним службама у САД и Европи, а прошао је бројне тестове који су потребни да би се производ користио за осетљиве податке, где је безбедност критична и где се свака грешка скупо плаћа.

Имамо велико интересовање компанија из многих земаља света, а волели бисмо да се наш производ користи и у Србији - рекао је Божиновић.

Наглашава да компанија види своју прилику међу купцима који улажу велики новац како би осигурали своје податке и спречили ширење вируса и компјутерских напада.

“Фраме” је регистрован у САД и седиште му је у Сан Франциску, а своје тимове има у Нишу и Београду.

www.juznevesti.com/Ekonomija/Microsoft-i...ovao-Nislija.sr.html
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.087 seconds
Powered by Kunena Forum ::