Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas2031
Juče2682
Ove nedelje7310
Ovog meseca16956
UKUPNO846263

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 63 guests and no members online

   

 

(Фотографије Министарство одбране)

 

Чланови лекарског тима из Народне Републике Кине који су ангажовани на пружању помоћи у сузбијању епидемије вируса ковид 19 на територији Србије поклонили су данас апарат за појачано уклањање секрета из дисајних путева Управи за војно здравство Министарства одбране, саопштено је из овог министарства.

Начелник Управе за војно здравство генерал-мајор Угљеша Јовичић захвалио је у име Министарства одбране и војног здравства кинеском лекарском тиму на донацији.



Члан лекарског тима из Кине др Пенг Џићианг (на слици) истакао је да је апарат произвела компанија из Гуангдонга и да је коришћен у болницама у Вухану - граду који је био највеће жариште епидемије вируса ковид 19 и да је коришћен и у војним болницама где су били смештени пацијенти с тешком клиничком сликом.

- Апарат користи модел вибрација и на тај начин ослобађа секрет, разбија га како би се лакше избацио. На тај начин се пацијентима оболелима од ковида 19 ослобађа простор у дисајним органима и могу лакше да дишу. С обзиром на то да су овим апаратом постигнути веома добри резултати у Кини, одлучили смо да поклонимо један и да видимо какви ће бити резултати. Надамо се да ће и у Србији дати добре резултате и помоћи у што бржем оздрављењу теже оболелих пацијената – рекао је др Пенг.

http://www.politika.rs/scc/clanak/455330/Poklon-kineskih-lekara-Upravi-za-vojno-zdravstvo

 

Add comment

Security code
Refresh



Anti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.