Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas812
Juče1520
Ove nedelje6030
Ovog meseca37397
UKUPNO2021970

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 52 guests and one member online

  • Бранислав
   

Шта је то Кина поклонила Војсци Србије

© Фото : Министарство одбране РС
Вести

Министар одбране Александар Вулин, заједно са начелником Генералштаба Војске Србије, генералом Миланом Мојсиловићем и амбасадорком Кине у Београду Чен Бо, присуствовао је у касарни „Народни херој Стевица Јовановић“ у Панчеву приказу дела средстава и опреме коју је Народна Република Кина донирала Војсци Србије.

Вулин је рекао да је Кина најновијом донацијом још једном показала колико цени пријатељство Републике Србије и Војску Србије, саопштило је Министарство одбране.

© Sputnik /
Шта је то Кина донирала Војсци Србије

„До сада, Кина је издвојила 8.900.000 евра кроз различите донације за нашу војску, а ова донација износи готово 4.000.000 евра“, казао је Вулин и поручио да Војска Србије веома цени пријатељство са Војском Кине.

© Фото : Министарство одбране РС
Кина издвојила више од осам милиона евра за војску Србије

Како је навео српски министар, лични односи врховних команданата двеју земаља, председника Александра Вучића и председника Си Ђинпинга омогућили су даљи развој међусобних односа и отворили сва врата када је у питању однос Кине са Министарством одбране Србије.

Војсци Србије Народна Република Кина донирала је 40 средстава, од којих је на приказу представљено 28 средстава, у која спадају самоходне инжењерске машине, моторна возила, средства интегралног транспорта и специјална возила.

© Фото : Министарство одбране РС
Подршка НР Кине војсци Србије у виду средстава и опреме

Међу добијеним средствима су самоходне инжењерске машине, моторни грејдери, дозери гусеничари, дозери точкаши, ваљци, транспортна средства, вучни возови, самоистоваривачи, ауто-цистерне за воду, ауто-цистерна за гориво, средства интегралног транспорта, виљушкари, санитетска и ватрогасна возила.

ПОГЛЕДАЈТЕ ВИДЕО

https://sptnkne.ws/9QVY

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.