Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas659
Juče1520
Ove nedelje5877
Ovog meseca37244
UKUPNO2021817

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 38 guests and no members online

   

НЕНАУЧЕНА ЛЕКЦИЈА: НАТО припрема командни центар у Немачкој за рат са Русијом

19.09.2019. у
 

Немачки војници (Фото: Sputnik/ AP Photo / Mindaugas Kulbis)

Бундесвер и немачки савезници у НАТО енергично оптимизују планове за оперативно распоређивање војске против Русије, а за рат посебно припремају нови командни центар Алијансе у немачком граду Улму, који ће бити задужен за подршку и логистику (Joint Support and Enabling Command — JSEC), пише немачки лист „Јунг велт“.

Циљ Северноатлантске алијансе је да буде у могућности да се „муњевитом брзином премести на борбене положаје против Русије“. Док ће командни центар војске САД у Норфолку у Вирџинији обезбедити пребацивање војске и технике преко Атлантика, командна структура Алијансе у немачком Улму биће задужена за премештање НАТО трупа у Европу, појашњава новинар немачког листа.

Нови НАТО командни центар за подршку и логистику у Немачкој требало би да буде доведен у пуну борбену готовост најкасније до 2021. године, истиче се у чланку.

Истовремено су у току припреме за још једно пребацивање америчке војске преко територије Немачке у Пољску, а то би требало да почне средином октобра.

Током предстојеће операције ће око 3.500 хиљаде војника и више од 2.000 јединица војне технике, међу којима и 85 тенкова „Абрамс“ и 120 борбених машина „Бредли“, бити пребачени из Тексаса у Пољску, додаје немачки новинар.

Они ће заменити приближно једнак број војних јединица које ће се вратити у САД након девет месеци које су провеле у Источној и Јужној Европи, наводи аутор.

Немачки лист такође наводи да већ неколико година америчка војска у том региону одржава војне вежбе заједно са оружаним снагама европских земаља, како би се што боље припремили за могући рат.

rs.sputniknews.com
 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.