Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas759
Juče1520
Ove nedelje5977
Ovog meseca37344
UKUPNO2021917

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 40 guests and no members online

   

ДОДИК: Декларација СДА позива на сукобе

14.09.2019.
 
 

(Милорад Додик) Фото: РТРС

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик оцијенио је да је Програмска декларација СДА која предвиђа „републику БиХ“ резолуција муслиманског народа у БиХ и да позива на сукобе.

– Они што они чине је антидејтонски, антиуставно и наравно политика која угрожава стабилност и мир у БиХ – рекао је Додик за РТРС.

Истакао је да Српска треба да јасно ишчита поруку које је добила од Сарајева и да да јасан одговор.

– Одбијемо било какву могућност да се урушава Дејтон и да се уруши снага, организација и политички облик Републике Српске и да у том погледу одбијемо било какву могућност да се о томе разговара – истакао је Додик.

Навео је да ће предложити и Народној скупштини Републике Српске да се о томе изјасни, али прије свега је потребно израдити концензус око тога.

– Ми то читамо као јасну поруку континуитета у изгадњи БиХ на бази Исламске декларације Алије Изетбеговића која би требала кроз, наводно, причу о грађанском уређењу да превари Србе и Хрвате и да на тај начин се створи једна земља која би могла, по ономе што је рекао давно Алија Изетбеговић, да се створи земља муслимана, а онда да се уведе шеријат – навео је српски члан Предсједништва.

Нагласио је да је потребно да се води рачуна о Републиц Српској, о њеним грађанима и додао да је крајње вријеме да се у Српској мобилишу све политичке снаге са јасним одбијањем да се ради или сарађује са политичким снагама које игноришу постојање других субјективитета на простору БиХ.

– Јасно је да ми не можемо ни у чему да се сложимо, ни у прошлости, ни у садашњости, па ни у будућности и додао да ће бити интересантно како ће странци оно гледати на све ово.

Поручио је да је наш интерес Република Српска и да је боравак Српске у БиХ био непотребан.

– Као и да боравак у некој њиховој републици БиХ никако није могућ за нас. Они могу да формирају своју републику БиХ на неком од својих кантона који имају у ФБиХ – рекао је Додик.

Поручио је да не могу да рачунају ни на педаљ Српске.

– Ми ћемо одбити сваку могућност разговора и било каквог покрета те врсте – закључио је Додик.

РТРС

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.