Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas595
Juče2572
Ove nedelje595
Ovog meseca13145
UKUPNO2126097

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 227 guests and no members online

   

Станари „Бристола“: Укључена струја после телефонског позива Вучића
Резултат слика за гори сијалица

Станарима хотела Бристол укључена је данас струја после телефонског позива председника Србије Александра Вучића, код којег су били на разговору, они су потом прекинули штрајк глађу, а очекују да ће после овог разговора проблем њиховог стамбеног питања бити решен.

Станари кажу и да се после 10 дана штрајка глађу осећају исрпљено и да се надају да ће колико толико вратити своје животе у нормалу, преноси Н1.

Министар финансија Синиша Мали, који је учествовао на састанку, рекао је да су Вучић и он имали „веома дуг разговор са станарима хотела Бристол“.

Он је, после проблема о којем се говори и пише неколико месеци, изјавио да је „важно да смо чули њихов глас, разумели њихов проблем“, и најавио да ће „у најкраћем могућем року пронаћи решење за ситуацију у којој се они налазе“.

Једна од станарки хотела Радмила Радосављевић рекла је за Н1 да су код Вучића отишли у јутрос у девет сати. и да им је он обећао да ће покушати да реши њихов проблем.

„Он нам је обећао да ће покушати да то реши, сад на који начин, како – не знам.
Пошто ми сутра имамо свадбу, ја сам га лепо замолила – можете ли учинити нешто да нам се укључи струја, да можемо испратити сватове. Он је онда назвао и рекао да може.

Онда смо ми прекинули штрајк глађу“, рекла је Радосављевић.
Она каже и да Вучић није дао никакав рок до када би њихов проблем могао да буде решен.
„Још 10 породица је у Бристолу, то је 18 станара…На састанку није био ни министар одбране, ни заштитник грађана, били су само Вучић и Синиша Мали. Ми смо њему предочили шта ми тражимо, а он је рекао да ће покушати да се проблем реши на најбољи могући начин“, рекла је Радосављевић.

Станари хотела Бристол скоро три деценије немају решено стамбено питање.
Зато траже да им држава да станове, које су како тврде, отплатили током радног века у посебан фонд војске. Из Министарства одбране такве наводе не потврђују, већ кажу да станари по закону једино имају право на привремени смештај.


https://www.danas.rs/drustvo/stanari-bristola-ukljucena-struja-posle-telefonskog-poziva-vucica/

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.