Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1344
Juče1523
Ove nedelje2867
Ovog meseca51958
UKUPNO1978123

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 119 guests and one member online

  • Бранислав
   

Вучић се обратио јавности: Не желим Париз у Београду

 

 

 

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да припадници протеста „1 од 5 милиона“, који су испред зграде Председништва насилно срушили заштитну ограду, и сами знају да су кршили закон и додао да ће од обезбеђења тражити да убудуће склони ограде, док од учесника протеста очекује само да не упадају у зграду на Андрићевом венцу.

 

„Урадите све шта год желите, немојте само да кршите закон и радите било шта на силу. Позивам све људе и из полиције и војне полиције и мог непосредног обезбеђења, да им допусте да ми приђу, али немојте да им допустимо да изазову крвопролиће и инциденте. Морамо да сачувамо мир у земљи, нећу сцене из Париза“, рекао је председник Србије.

 

Вучић је навео да је физичко обезбеђење испред зграде Председништва Србије реаговало штитећи закон, веома благо, без оружја и оруђа и уз минималну примену силе, када су демонстранти насилно срушили ограду и покушали да упадну у зграду.

 

Вучић је у обраћању јавности рекао да нису тачни наводи појединаца да је синоћ реаговало приватно обезбеђење, наводећи да је реч о припадницима Војске Србије који су чували зграду и у време када је Борис Тадић био председник Србије.

 

Он је позвао припаднике војне полиције да у наредним приликама „не поштују стриктно закон“ и да пусте демонстранте да ураде шта желе, наводећи да идући пут неће ни бити обезбеђења, сем девојака из војне полиције, које ће их упозорити да је у питању кршење закона.

 

„Да су прескакали ограде на Белој кући, били би изрешетани“, рекао је Вучић и додао да се то у Србији никада неће десити.

 

Вучић је рекао да је испред председништва Србије било 225 до 228 људи, а у шетњи од 356 до 384 људи, те додао да је демонстрантима омогућено да приђу најближе могуће председништву, како је у малом броју земаља омогућено.

 

Он је рекао и да није био у председништву, а да јесте, додао је, рекао би обезбеђењу да их „пусти да дивљају“.

 

rs.sputniknews.com

Comments are now closed for this entry