Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1435
Juče1523
Ove nedelje2958
Ovog meseca52049
UKUPNO1978214

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 34 guests and no members online

   

Боцан-Харченко: Мешање у унутрашње послове Србије у главним приоритетима Америке

Александар Боцан-Харченко

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZIC
Политика

Руски амбасадор Александар Боцан-Харченко напомиње да зачуђује да су међу главним задацима САД у Србији наведени и они који се тичу искључиво унутрашњих послова наше државе.

Коментаришући критике Вашингтонона о политици Кремља према Србији и целом региону као и оптужбе из Вашингтона да Русија шири свој "малигни утицај", руски амбасадор у Београду Александар Боцан Харченко истиче да су главни задаци САД у Србији мешање у унутрашњу политику.

"Међутим, такав приоритетан задатак као што је активизација рада Специјалног суда за ратне злочине ОВК уопште се не спомиње међу задацима Америке", наводи Боцан-Харченко за Новости.

Говорећи о изјавама новоименованог амбасадора САД Ентонија Годфрија о политици Москве на европском правцу, Боцан-Харченко наглашава да су оне нажалост, у оквиру већ уобичајене реторике Вашингтона, који, у тежњи за глобалним доминирањем, не штеди снаге на незграпну "идеолошку борбу" и отворено пропагандистичко понашање, не бринући се више о било којим аргументима у прилог својим измишљотинама.

Амбасадор Боцан-Харченко узвраћа да Русија принципијелно не прихвата логику "супротстављања", "такмичења", коју таквим коментарима намеће америчка страна.

"Да нагласимо да је наша визија ситуације у Европи, укључујући и ситуацију на Балкану, заснована на принципу јединственог безбедносног, економског, културног простора без икаквих подела. Сигурни смо да конструктивна, узајамно корисна сарадња на свим плановима доприноси регионалној стабилности, одговара интересима како наших земаља, тако и читавог европског континента. Надамо се да ће то једном постати очигледно и за Вашингтон", каже Харченко.

Новоименовани амбасадор САД у Србији Ентони Годфри пред америчким Сенатом, поручио је да је "после дипломатске службе у Москви, у потпуности свестан агресивног понашања Русије, малигног утицаја и кампање дезинформација коју води у Европи" и да САД улажу велики напор да се томе супротставе.

 https://sptnkne.ws/8Txr

 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.