Најновији чланци  

   

BROJ POSETILACA  

Danas1358
Juče1523
Ove nedelje2881
Ovog meseca51972
UKUPNO1978137

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 83 guests and no members online

   

ГЕНЕРАЛ МОЈСИЛОВИЋ У МОСКВИ: Србија има подршку руске војске за изазове на Космету

05.08.2019.
 
 

(Милан Мојсиловић) Фото: ТАНЈУГ

Русија као стратешки партнер ће Србији и даље пружати моногоструку подршку, изјавио је начелник Генералштаба Војске Србије, генерал Милан Мојсиловић, наводећи да Србија има подршку руске војске за изазове на КиМ.

Мојсиловић, који је био у службеној посети колегама у Москви, рекао је за Новости да су посебно анализирали ситуацију на КиМ и да је навео да једнострани потези Приштине угрожавају безбједносну ситуацију.

– Добили смо подршку од руског војног руководства око тога како радимо у вези са Косовом. Наравно да смо посебно заинтересовани за безбједност Срба, не само на сјеверу Космета, већ у цијелој покрајини – рекао је он.

Када је ријеч о припадницима Исламске државе који се враћају у регион, генерал Мојсиловић каже да се будно прати њихов повратак.

– Када је ријеч о борцима са Балкана, у редовима ИД најбројниј су они са КиМ, затим Бошњаци из БиХ, а има и оних који живе у Рашкој облати – навео је Мојсиловић.

Што се тиче миграната који желе да се докопају Европе, каже да се њихов број смањује, али да је тренд тог феномена непредвидив.

– Турска је успјела да задржи велики број избјеглица. Ми се трудимо да имамо под контролом тзв. балканску руту миграната. Тренутно их је у Србији око 4.000 – навео је он.

На констатацију да НАТО на крије подозрење када су у питању маневри Војске Србије са Русијом, начелник Генералштава ВС каже да на примједбе које долазе са Запада истиче да је Србија спремна и за сарадњу са свима.

– Суштина тих активности је да нам та сарадња користи подизањем квалитета наших јединица – реако је генерал Мојсиловић.

Спутњик
 

Add comment

Security code
RefreshAnti-spam: complete the taskJoomla CAPTCHA
You didn't specify KeyCAPTCHA plugin settings in your Joomla backend.