Најновији чланци  

   

SARADNICI  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 55 guests and no members online

   

 

Оштре реакције на Вучићеву објаву мапе Косова у бојама српске заставе Анђелковић види као део ширег антисрпског деловања и сматра да Србија мора бити много офанзивнија у одбрани националних интереса

 
Anđelković
Драгомир Анђелковић

Истицање мапе Косова од стране председника Вучића у бојама Србије треба да буде свакодневна појава од стране свих државних институција и функционера. Треба да стално то радимо, како у Србији, тако и у међународним оквирима подсећајући свет да је то наше, изјавио је за Косово Онлајн политички аналитичар Драгомир Анђелковић.

 

Анђелковић и наводи да ова ситуација „треба само да нас подсети на двојне стандарде у свету, али и да нас подстакне на много енергичније деловање у заштити националних интереса, док албански екстремисти и њихови западни пријатељи покушавају својом агресивношћу да наметну став да је Косово држава“.

“Ми добро знамо да Косово није држава. Косово је сепаратистичка покрајина Србије и ми нећемо одустати од те чињенице као и велики део света. Реакције албанских екстремиста су разумљиве, јер су они сами ти који носе сепаратистички пројекат и идеју Велике Албаније. Разумљиве су и реакције њихових лобиста, али оно што је несхватљиво то је ћутање већине западних политичара на разне албанске провокације, односно толерисање њиховог понашања те врсте. Нико ништа не каже када се појављују мапе Велике Албаније, а са друге стране злонамерне су реакције када Србија истакне чињеницу која је свима позната у свету да је Косово део њене територије и да Србија од тога не одустаје”, каже Анђелковић.

Сматра да је неопходно енергичније деловање и синхронизована реакција државних органа, институција и функционера у Србији.

„Ово треба само да нас подсети на двојне стандарде у свету, али и да нас подстакне на много енергичније делујемо. Овакве ствари као што је истицање мапе Косова од стране председникаВучића у бојама Србије, треба да буду свакодневна појава од стране свих државних институција и свих функционера. Треба то стално то радимо, како у Србији, тако и у међународним оквирима, и тако подсећамо свет да је то наше, истиче Анђелковић.

 

Оштре реакције на Вучићеву објаву мапе Косова у бојама српске заставе Анђелковић види као део ширег антисрпског деловања и сматра да Србија мора бити много офанзивнија у одбрани националних интереса.

„Све реакције чине један читав комплет антисрпског деловања. За мене је најупечатљивија та атмосфера двојних стандарда на западу, да се ћути на албански екстремизам, а реагује се на нешто што је нормална политика Србије. Ниједна појединачна реакције ту није битна, битна је целина. То и нас на неки начин опомиње да више не смемо да чинимо уступке. Наши уступци и одмереност били су у функцији компромиса, али ако већ компромис није реалан, онда и ми не смемо више бити толико одмерени, колико смо били, јер тиме призивамо такво понашање. Као да нашим одмереним ставом шаљемо поруку да смо спремни да прогутамо разне ствари, које ниједна нормална држава не би. Зато сад Србија треба да буде много агресивнија и енергичнија. Агресија у међународним односима није добра, али ако према нама делују агресивно, ми морамо да будемо офанзивни, како би бранили сопствене интересе“, закључио је Анђелковић.

https://www.in4s.net/andjelkovic-moramo-stalno-da-isticemo-mapu-kosova-u-bojama-srbije-bez-obzira-na-reakcije-albanskih-ekstremista/