Apropo...vojnih beskućnika

NEZAKONITO su stanovi koji su morali da budu PO PRIORITETU dati u zakup na neodređeno vrijeme 1991. 1992. i 1993. godine starešinama koji su izvršili predislokaciju komandi, ustanova i jedinica u garnizone u SR Jugoslaviji dati drugima.

 

Božo Novak

"Ministarstvo odbrane je ranije ove sedmice saopštilo da ostaje pri stavu da se pitanje stambenog rešenja za osobe u "Bristolu" reši u okviru zakona i utvrđenih procedura, poštujući jedinstvenu rang-listu stambenih interesenata Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na kojoj je 18.000 osoba. Navodi se da nezakonita rešenja problema za ljude u "Bristolu" nemaju podršku tog ministarstva."


NEZAKONITO su stanovi koji su morali da budu PO PRIORITETU dati u zakup na neodređeno vrijeme 1991. 1992. i 1993. godine starješinama koji su izvršili predislokaciju komandi, ustanova i jedinica u garnizone u SR Jugoslaviji dati drugima. Nezakonito, nepravnim i netačnim tumačenjem pravnih principa, zakona i drugih propisa su ih decenijama držali u privremenom nužnom smještaju uvrstivši ih na začelje nekih rang lista stambenih interesenata kojima ne pripadaju.

Oni su na jednoj listi: lica kojima država već 28 godina duguje povratak imovine u garnizonima u koje su predislocirani bez koje su ostali izvršavajući naređenja najviših državnih organa.

Oni su žrtve nezakonitog, neljudskog i nemoralnog odnosa i postupaka "starješina" MO, ljudi koji prljaju i ponižavaju naš častan vojni poziv.


Raketni sistem NEVA M su vojni beskućnici, pripadnici 350. raketnog puka PVO 1992. godine uveli u PVO Beograda. Polovinu 250. rbr PVO u odbrani od NATO agresije su činili divizioni 350. rp PVO. Vrijednost raketne tehnike preko 100 miliona dolara ili 20 hiljada 2,5 sobnih stanova. Poslije 8 mjeseci, pređenih 850.000 km rizikujući živote poklonili ih ovoj državi. A onda. "Dobro nam došla tehniko, ali vi ste nam višak!" Takav odnos prema nama je BIO I OSTAO!!!

https://sr-rs.facebook.com/Udru%C5%BEenje-Vojnih-Besku%C4%87nika-Srbije-905664176216524/

 

***

Ne postoji nikakva jedinstvena rang list.