Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 128 guests and no members online

   
Penzioneri dobijaju pomoć bez prijave

Након што је усвојен предлог закона, потврђено је да ће пензионери добити новчану помоћ државе без пријаве. Пензионери укупно добијају 110 евра, незапослени, како је речено, 120 евра током 2021. године.

 

На седници одржаној 25. марта 2021. године, Влада Републике Србије усвојила је сет предлога закона из области финансија. Међу њима су и законска решења о новчаној помоћи грађанима за ублажавање последице пандемије ковида-19. Пензионери, утврђено је, добијају помоћ државе без пријаве у укупном износу од 110 евра.

Пријава за помоћ државе

Два пута по 30 евра, дакле 60 евра укупно, моћи ће да добију држављани Србије:

  • који су пунолетни на дан ступања на снагу закона
  • имају пребивалиште на територији Републике Србије
  • поседују важећу личну карту
  • који се пријаве за уплату новчане помоћи.

Како је објаснио министар финансија Синиша Мали, поступак пријављивања ће бити организован као и прошле године. Пријаве ће бити могуће путем сајта Управе за трезор Републике Србије, као и путем кол-центра.

 

Пријава почиње 28. априла и трајаће до 15. маја 2021. године. Грађани треба да се пријаве само једном за помоћ од укупно 60 евра у динарској противвредности.

Првих 30 евра биће исплаћено у мају, а других у новембру 2021. године.

Пензионери ће добити и ову помоћ од два пута по 30 евра, као и додатних 50 евра. Ових додатних 50 евра за пензионере биће, како је раније најављено, исплаћено у септембру.

Незапослени, како је најавио Синиша Мали, добиће додатних 60 евра. Дакле, ако се пријаве за 60 евра на која имају право као и остали пунолетни грађани, у току 2021. године могу да очекују укупно 120 евра на име новчане помоћи државе.

Привремени регистар грађана Србије којима се уплаћује помоћ

Влада Србије је усвојила и Предлог закона о Привременом регистру пунолетних држављана Републике Србије којима се уплаћује новчана помоћ за ублажавање последица пандемије болести COVID-19 изазване вирусом САРС-ЦоВ-2.

Овим предлогом закона уређује се начин на који ће бити направљен и вођен Привремени регистар пунолетних држављана којима ће бити уплаћена новчана помоћ, односно начин уплате новчане помоћи за ублажавање последица пандемије, као и друга питања која су од значаја за добијање помоћи.

Фотографија: Penzin.rs

https://www.penzin.rs/penzioneri-dobijaju-pomoc-bez-prijave/