Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 13 guests and no members online

   

Лабораторијска испитивања

© Depositphotos / SeventyFour
Свет

Научници из америчке биофармацеутске компаније „Соренто Терапеутикс“ саопштили су да су пронашли антитело које је у стању да у потпуности блокира вирус корона.

Стручњаци компаније истраживали су милијарде антитела, од којих се на стотине показало способним да утичу на вирус корона. Научници су их проучили и открили да је једно од њих, СТИ-1499, у стању да пружи стопостотну заштиту људским ћелијама од инфекције коју изазива САРС-КОВ-2.

„СТИ-1499 у потпуности је уништио инфективна својства вируса при веома малој дози антитела, што га чини првим кандидатом за даља тестирања и истраживања“, саопштила је компанија.

Према навођењу „Соренто Терапеутикс“, принцип деловања антитела је у томе што оно „обавија“ вирус и уклања га из организма у року од четири дана.

„Истичемо да је ово лек. Постоји решење које дефинитивно делује“, изјавио је за „Фокс Њуз“ оснивач компаније, доктор Генри Џи.

Научник је рекао да су се испитивања за сада спроводила само у лабораторијским условима и да због тога компанија не може да производи лекове.

Истовремено, Џи је додао да у случају примене препарата за лечење карантинске мере могу бити укинуте.

„Уколико будемо имали неутрализујуће антитело у организму, физичка дистанца неће бити потребна“, објаснио је научник.

https://rs.sputniknews.com/svet/202005161122590016-americki-naucnici-otkrili-antitelo-sposobno-da-potpuno-blokira-virus-korona/