Најновији чланци  

   

REGISTRUJTE SE  

   

NA SAJTU  

We have 53 guests and no members online

   

Природом против ангине пекторис

Магазин "Руски травар" вам доноси рецепте које можете сами да примените

Oболели од ангине пекторис морају да узимају што више антиоксиданаса, витамина Ц и Е, бета-каротена и омега-3 масноћа. То значи што више свежег сезонског воћа и поврћа, интегралних житарица, бадема и ораха, млевених семенки лана, као и морске рибе припремљене у фолији.

 Не би смели да једу засићене, животињских масти које подижу ниво холестерола, подстичу "лепљивост" крви и доприносе стварању крвних угрушака који могу бити кобни за човека.

 Чај од глога
- У чисту џезву се сипа кашичица листа и цвета или 0,3 грама измрвљеног плода, па се прелије са 150 мл прокључале воде. Скида се са ватре и остави да кратко одстоји. Пије се три пута на дан.

Капи од глога
- Са једним децилитром алкохола се прелије 20 грама цвета и листа глога, поклопи и оставити да одстоји на мрачном месту на собној температури три недеље. Течност се процеди и дневно узима по 15 капи са водом, пре јела. Ако се тинктура разреди са водом, могу да се узимају по 20 капи пре ручка и вечере током три недеље.

Вино за бол
- У литар црног вина потопи се 10 свежих стабљика першуна са лишћем, које се претходно добро оперу, па додају једна или две кашике винског сирћета. Кува се 10 минута на тихој ватри. На крају се дода 300 грама багремовог меда и кува још пет минута. Вино се процеди, сипа у стерилисане флаше и добро затвори. Чим се осети бол у пределу срца, узимају се од једне до три кашике вина.

 Облог за руке
- Загреје се до кључања 2,5 дл винског сирћета, склони са шпорета и док је још топло (не вруће), натопе се завоји или ланене крпе и увију обе руке.

 Мешавина за умирење
- Помеша се по 15 г валеријане, цвета глога, цвета лаванде, срдачца, кима и коморача и 10 г матичњака. Три кашике мешавине се прелију са пола литре вреле воде, поклопи се и остави два сата, а затим процеди и пије три или четири пута дневно заслађено медом.

 http://www.novosti.rs/вести/lifestyle.692.html:817659-Природом-против-ангине-пекториc